MIDA PAKKUS KUNINGANNA ÕHTUKS? Loe, milliseid hõrgutisi USA riigipea perekond palees sõi ja tee need järgi!
Menüü oli kuningannale omaselt väga kohalik ja hooajaline.
170 külalisele serveeriti hautatud paltusefileed, mida serveeriti vesikressist valmistatud vahuga. Juurde mekiti tervelt serveeritud spargleid. Kooslust saatis supirohuga (aed-haraputk) maitsestatud kaste.
Põhikäiguks oli Windsori moodi tall ürditäidisega ning noored köögiviljad, juures portveinikaste.
Windsori moodi tall ehk Windsor lamb on roog, kus talle karreetükid töödeldakse erinevate vürtsidega - tüümiani, rosmariini, basiliiku ja majoraaniga, ning serveeritakse kroonikujuliselt, ribiotsad püsti. Tekkinud avausse asetatakse ürdid ja köögiviljad, vahel ka riis. Teiste allikate kohaselt võib talle prepareerimisel kasutada ka idamaisemaid vürtse nagu kaneeli ja kardemoni. Lisaks serveeriti värskeid noori köögivilju.
Magustoiduks oli maasikatega sablé (väike küpsis, mis saanud nime Prantsusmaa linna Sablé järgi) sidruni-raudrohu kreemiga, saateks värsked puuviljad ning kohvi.
Lisaks serveeriti minimaistusi, mida tuntakse nime all petit fours. See tähendab sõna otseses mõttes väikest ahju, ehk tõeliselt ühe-ampsu palasid.
Tee järgi:
Kas tahaksid ka nii peenelt einestada? Tegelikult pole seda menüüd sugugi raske järgi teha. Vaatame Toidutare arhiivi:
Klikka retseptil: Paltuse filee sidruni ja tilliga
Kiire ja lihtne kalaroog, kus võid kasutada ükskõik millist suuremat sorti valge kala fileed või miks mitte ka tervet kala.
Klikka retseptil: Tallekarree rosmariini ja punase veini leemes pipramarjaglasuuriga
Mitte just Windsori tall, aga vürtsikas mõnus suutäis.
Klikka retseptil: Mandliküpsised toorjuustu-amarettokreemi ja maasikatega
Vahel on soov just väikse magusampsu järele kohvi kõrvale, selleks on hõrgud mandliküpsised just sobilikud. Viivad keele alla.
Kommentaarid (0)