Mõnus amps pidulikumal hommikul.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Blogi Jazzinokitchen 5. juuni 2019 10:26
Pliinid on imehead ampsukad suupisted, mis maitsevad head nii soojalt kui ka jahtunult ja sobivad ideaalselt pidupäeva toidulauale. Kui soovid, võid nad varem valmis küpsetada ja enne serveerimist kiirelt ahjus üles soojendada. 

Pliinid on tehtud toortatrajahuga ning on gluteenivabad. Sellest kogusest saab umbes 50 väikest pliini ehk keskmise eelroa kogus nii 8-10 inimesele. Retseptiidee pärineb Charlotte Puckette'ilt.

Vaja läheb:

  • 150 g toortatrajahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kuivpärmi
  • 2,5 dl käesooja piima
  • 2 sl sulavõid + soovi korral lisaks küpsetamiseks
  • 1 muna
  • 2,5 dl keefirit

Sega jahu, sool ja pärm omavahel. Lisa soe piim. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima. Sega sisse sulavõi, munakollane ja keefir. Vahusta munavalge pehmeks vahuks ning sega õrnalt taignasse. Kata rätikuga ning jäta veel umbes 10 minutiks kerkima. Kuumuta pann ning küpseta lusikakoogid. Mina küpsetasin kuival pannil ning ei vajanud lisarasvainet. 

Vaata ka teisi retsepte: Blogi Jazzinokitchen