Võileivade retseptid

PIDUPÄEVARETSEPT! Kolme täidisega võileivatort 

Tiina Lebane, 1. juuni 2019, 09:36
Kolme täidisega võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Rohelise, valge ja punase täidisega võileivatort meenutab nii maitsetelt kui ka väljanägemiselt Itaaliat, mille kolm lipuvärvi on kenasti näha. Rohelisele kihile annab värvi pesto, punasele tomati ja valge kihi jätab värvituks marineeritud artišok. Kaunista torti rikkalikult toorsingiviilude, kirsstomatite, mozzarella-kirsside ja kauni maitserohelisega. Proovi täidiste maitset ja lisa soola, kuhu vaja.

Koostisosad
1 pk Fazeri Juurikaröst (450g) või Leiburi OatFit kaerarösisaia
1.5 dl Piim või aedviljapuljong immutamiseks
PUNANE TÄIDIS
200 g Philadelphia Sweet Chilli toorjuust
3 spl Ketsup või tomatipasta
60 g Õhukeselt viilutatud toorsuitus seljafilee
3 spl Paks hapukoor
VALGE TÄIDIS
1 prk Marineeritud artišokk (u 260g)
2 spl Sidrunimahl
200 g Paks hapukoor
50 g Riivitud parmesan
ROHELINE TÄIDIS
200 g Küüslauguga toorjuust
3 spl Paks hapukoor
3 spl Pesto
PEALE
400 g Maitsestamata toorjuust
4 spl Paks hapukoor
60 g Õhukeselt viilutatud toorsuitsu seljafilee
125 g Mozzarella-kirsid
200 g Kirsstomatid
Hernevõrsed, salatilehed
Värske basiilik

Valmistamine

15 tk

1. Vooderda suurema (ø26 cm või 24 x 24 cm) lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga.

2. Valmista täidised: punase jaoks sega toorjuustu hulka ketšup või tomatipasta, õhukesteks ribadeks lõigatud liha ja hapukoor. Valge täidise jaoks nõruta artišokid õlist, lisa sidrunimahl, hapukoor ja juust ning püreesta kergelt läbi. Rohelise täidise jaoks sega toorjuust hapukoore ja pestoga.

3. Lõika röstsaiaviilud (koorida pole vaja!) kääridega tükikesteks ja aseta umbes neljandik ühtlase tiheda kihina vormi põhja. Suru käega kokku ja niisuta paari supilusikatäie piima või puljongiga. Määri roheline kreem peale.

4. Järgmiseks kihiks on jälle saiatükid, niisuta kergelt ja määri peale valge täidis.

5. Järgmisele saiakihile (niisuta ka!) määri punane täidis ja kata ülejäänud saiatükkidega. Niisuta kergelt, kata vorm toidukilega ning tõstajärgmise päevani külmkappi maitsestuma ja imbuma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee