Kinnine maasika-rabarberipirukas.Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
18. juuni 2022, 19:18

10 PÕNEVAT RABARBERIKOOKI! Sinu nädalavahetuse küpsetamise väljakutse!

Rabarberitest annab teha igasuguseid huvitavaid kooke. Otsisime Toidutarest välja 10 huvitavamat desserti, mida meie aianurkade valitsejast sel nädalavahetusel valmis kokata. 

Kiika kindlasti ka meie ülevaadet 10 Toidutare kõigi aegade populaarsemast rabarberikoogist.

Alljärgnev on agaToidutare kõige lahedamad ja pöörasemad magusad rabarberiretseptid. Pane enda kokakunst proovile! 

Klikka retseptil: Rabarberi-tartletid martsipani ja ingveriga 

Rabarberi-tartletid martsipani ja ingveriga (Jaan Heinmaa)

Lihtsalt võrratu maitsekooslus: magus martsipan taina sees, vürtsikas ingver ja hapukas rabarber! Serveeri küpsetisi leigena vahukoore või vanillijäätisega. Kogus 8 tükki.

Klikka retseptil: Kinnine maasika-rabarberipirukas 

Kinnine maasika-rabarberipirukas. Foto: Jaan Heinmaa

Meeldivalt hapukas pirukas, mida on mugavaim lahti lõigata jahtununa. Pirukas maitseb hästi ka leigelt koos külma vanillijäätise või -kastmega, ära ainult siis ehmu, kui täidis on soojana veel väheke voolav. Maitseb igal juhul imehea!

Klikka retseptil: Rabarberijäätis mooniseemnetega 

Rabarberijäätis mooniseemnetega Foto: Jaan Heinmaa

Kõige lihtsam jäätise valmistamise meetod! Ingveri lisamine on rangelt vabatahtlik: kui ei maitse, siis pole vaja, kuid annab mahedale jäätisele särtsu.

Klikka retseptil: Müslipurukattega rabarberimuffinid 

Müslipurukattega rabarberimuffinid Foto: Tuuli Mathisen

Mõnusad muffinid, millel kenasti särts maitse juures. 

Klikka retseptil: Purgikook rabarberi-apelsinikastmega 

Purgikook rabarberi-apelsinikastmega Foto: Laura Strandberg

Mõnusalt hapukas täidis koos siidise vahukoore ja krõbedate küpsistega viib lausa keele alla!

Klikka retseptil: Hapupiima panna cotta rabarberi-maasikadžemmiga 

Hapupiima panna cotta rabarberi-maasikadžemmiga. Foto: Jaan Heinmaa

Rabarberid on sirgumas ja maasikad poelettidel juba üsna magusad. Magus džemm sobib maheda tarretunud kreemiga hästi kokku.

Klikka retseptil: Rabarberi-mandlikook meega 

Nisujahuta rabarberikook maitseb mahlane ega ole meesisaldusest hoolimata ülemäära magus. Sama kooki võid valmistada ka näiteks ploomide või tikritega.

Klikka retseptil: Rabarberiga kreembrülee 

Rabarberiga kreembrülee. Foto: Jaan Heinmaa

Kreembrülee võlub paljusid maiasmokki, aga kevadise rabarberiga valmistatuna on see eriti hõrk ja hea. Maitseüllatus missugune! 

Klikka retseptil: Rabarberi-maasika Tosca 

Rabarberi-maasikatosca Foto: Jaan Heinmaa

Mõnusalt krõbeda katte ja hapuka sisuga Tosca kook võlub kõiki sööjaid. Soovi korral serveeri seda vanillikastme või -jäätisega. Kook maitseb hea nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval. Kui maasikaid pole, küpseta kook vaid rabarberitega, sel juhul puista neile enne ahjupanekut peale väheke suhkrut.

Klikka retseptil: Rabarberirull 

Hapukas-magus dessert edasijõudnutele! Tegelikult üsna lihtne retsept.