Toiduuudised

Kasulikud köögividinad ja väärt nipid ehk selle nädala toidu uudised 

Ragne Värk, 7. juuni 2019, 12:27
Foto: Ragne Värk
undefined (Ragne Värk)

NÄDALA NIPP

Paku grillitud liha kõrvale hapukapsasalatit

Kui kurgist ja tomatist on juba villand, valmista maitsev lihakõrvane hoopis hapukapsast.

  • 250 g hapukapsast
  • 2 sl hakitud tilli
  • 2–4 sl majoneesi
  • soola, pipart, suhkrut

Sega komponendid omavahel, maitsesta ja serveeri!

KASULIK KÖÖGIVIDIN

Põhjata koogivorm

Kui armastad palju küpsetada, ei tohiks sinu köögikapist puududa üks korralik põhjata köögivorm.

Seesuguseid eri suurusega või reguleeritavaid koogivorme saab kasutada kreemirohkete kookide valmistamiseks. Reguleeritava koogivormi puhul saad selle suuruse üle otsustada hetkega ning kohandada seda vastavalt oludele. Lisaks on sellest kooki ka väga lihtne eemaldada.

Foto: tootjad
Foto: tootjad

PROOVI

Paksuks ei tee ja maitsevad hästi

Jäätised, milles on vähe suhkrut, rasva, kaloreid, sobivad veganitele ning maitsevad hästi? Kas selliseid üldse eksisteerib? Loomulikult, need on ju Balbiino smuutikesed!

Sel hooajal tutvustab Balbiino kaht uut põnevat maitsekombinatsiooni, kus mängitakse mõrkja ja magusa balansiga. Näiteks apelsini-porgandismuutikeses tasakaalustab kergelt mõrkjat apelsinimaitset mahlane porgand. Šokolaadi-banaanismuutikeses on aga mõrkja šokolaadi tasakaalustaja küps banaanipüree. Kõik smuutikesed on 100% taimsed, lisaks on smuutikestes võrreldes turul olevate analoogsete sorbettidega vähem suhkruid ja rasva.

Foto: tootjad

SOOVITAME

Juunikuu esiviis toiduüritust, mida pead külastama

1. Viljandi kohvikuöö. Viljandi vanalinnas 7. juunil

2. Hea toidu festival – Grillfest! Pärnu Vallikääru aasal 7.–8. juunil

3. Tallinna tänavatoidufestival. Põhja-Tallinna linnaosas 8.–9. juunil

4. Tartu tänavatoidufestival. Tartus 15.–16. juunil

5. Saatse sõirapäev. Setomaal 16. juunil

Foto: tootjad

UURI

Veel rohkem hoidiseid!

Eestlased on ikka hoidistamisusku olnud. Ja kuigi kõigil on olemas salaretseptid kõige krõmpsuvamate kurkide marineerimiseks ning maitsvaima õunamoosi keetmiseks, on aeg-ajalt vaja ideid ja inspiratsiooni ka veidi uuenduslikumate hoidiste jaoks.

Uuest kokaraamatust «Hullult hõrgud hoidised» leiadki rohkelt traditsioonilisi ja uuenduslikke moose, kompotte, seenehoidiseid ja kastmeid. Lisaks palju erinevaid marineeritud köögiviljahoidiste retsepte – nii kurgi, kõrvitsa, suvikõrvitsa, küüslaugu, peedi kui ka sibula jaoks.

Samal teemal

10. juuni 2019, 20:59
Pulmadeks õlu käima! Pruuli ise koduõlut nende soovituste abil!