Grillkotike
Toiduuudised
30. mai 2019, 12:40

UUS LEMMIK GRILLIVIDIN? Maailmas lööb laineid teraskotike, millega saab ka pisemaid asju grillida (1)

Teate ju seda tunnet, mil hoolikalt ettevalmistatud toidukraam hoolimata ettevaatlikust tasakaalustamisest grillrestil ikkagi sütele libiseb. Tulemuseks palju tossu ja tühi kõht.

Nüüd on leitatud spetsiaalne grillikotike, millesse peenem küpsetamisele määratud kraam kenasti sisse valatakse. Kotike suletakse ja nüüd saab seda julgelt tulel pöörata ja keerata, ilma et midagi pudeneks leekide vahele. 

Mainitud grillkotike on juba võitnud populaarsust erinevate kojabdusportaalide seas. Ent veebifoorumites on välja toodud ka tema miinused. 

Nimelt jõhkramal kasutusel kipub kotike äärtest lahti lööma ja kogu küpsetatav asjanuds satub ikkagi otse tulle. Ka tuleb olla ettevaatlik kotikese puhastamisel ja kuivatamisel, sest muidu ähvardab seda rooste.

Mitmed kliendid on nurisenud, et ostsid kogemata liiga väikese kotikese ja seetõttu toppisid viimase liialt täis, mis omakorda tingis rebenemist. teise dnurisesid tüütu puhastamise üle, mis tuleb sõna otseses mõttes samal õhtul ära teha. 

Ent need, kes ei topi kotti liiga täis, sulevad selle ettevaatlikult ning puhastavad (ja ülitavad) kohe pärast kasutamist, ütlevad, et pole paremat asja väikeste palade nagu näiteks küüslaukude, herneste või krevettide grillimiseks. 

Vidin pole ka liiga kallis, makstes umbkaudu paarkümmend eurot. Eestis seda ei müüda, ent kauba saab kätte näiteks läbi Amazoni.