Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 3–4 tundi maitsestumiseks
Koostisosad
1 karp Värsked täidisega (nt mozzarella-tomati) ravioolid
12 viilu Võileivakurk
0.5 prk Päikesekuivatatud tomatite lõigud (a 280g)
0.5 prk Rohelised sidrunitäidisega oliivid
0.5 prk Põltsamaa marineeritud paprikaribad (a 350g)
100 g Salatiroheline
2 peotäit Värsked basiilikulehed
MARINAAD
3 spl Päikesekuivatatud tomatite õli
2 spl Pesto
2 spl Punane palsamiäädikas
0.5 tl Purustatud must pipar
Valmistamine
1. Keeda ravioolid soolaga maitsestatud vees pehmeks vastavalt juhisele pakendil, nõruta ja tõsta kaussi. Lõika võileivakurgiviilud ribadeks ja tõsta koos nõrutatud päikesekuivatatud tomatite ribadega kaussi ravioolide juurde, lisa ka nõrutatud oliivid.
2. Sega kokku marinaadiained, vala kaussi ning sega ravioolide ja kurgi-tomati-oliividega läbi. Kata kauss kaanega ja tõsta mõneks tunniks (või järgmise päevani) külmkappi maitsestuma.
3. Enne serveerimist lisa nõrutatud paprikaribad.
4. Tõsta salatikausi põhja paks kiht salatirohelist ja vala maitsestunud raviooli-köögiviljasegu koos marinaadiga peale. Kaunista tervete ja hakitud basiilikulehtedega.
Kommentaarid (0)