Salati retseptid

Ravioolisalat 

Tiina Lebane, 28. mai 2019, 08:53
RavioolisalatFoto: Jaan Heinmaa
Värskete täidetud ravioolidega valmistad maitserohke ja toitva salati, kui soovid neid süüa põnevamal moel, kui lihtsalt keedetult. Salatirohelise osas ole loov või eelista sellist, mis just sulle meeldib või kodus olemas. Kui soovid, lisa salatile ka mõned poolitatud kirsstomatid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 3–4 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
1 karp Värsked täidisega (nt mozzarella-tomati) ravioolid
12 viilu Võileivakurk
0.5 prk Päikesekuivatatud tomatite lõigud (a 280g)
0.5 prk Rohelised sidrunitäidisega oliivid
0.5 prk Põltsamaa marineeritud paprikaribad (a 350g)
100 g Salatiroheline
2 peotäit Värsked basiilikulehed
MARINAAD
3 spl Päikesekuivatatud tomatite õli
2 spl Pesto
2 spl Punane palsamiäädikas
0.5 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Keeda ravioolid soolaga maitsestatud vees pehmeks vastavalt juhisele pakendil, nõruta ja tõsta kaussi. Lõika võileivakurgiviilud ribadeks ja tõsta koos nõrutatud päikesekuivatatud tomatite ribadega kaussi ravioolide juurde, lisa ka nõrutatud oliivid.

2. Sega kokku marinaadiained, vala kaussi ning sega ravioolide ja kurgi-tomati-oliividega läbi. Kata kauss kaanega ja tõsta mõneks tunniks (või järgmise päevani) külmkappi maitsestuma.

3. Enne serveerimist lisa nõrutatud paprikaribad.

4. Tõsta salatikausi põhja paks kiht salatirohelist ja vala maitsestunud raviooli-köögiviljasegu koos marinaadiga peale. Kaunista tervete ja hakitud basiilikulehtedega.