Põhja küpsetisel eraldi pole, nii et lihtne! Foto: Jazzinokitchen
Toiduuudised
29. mai 2019, 07:36

BLOGI | Põhjata suvikõrvitsa-tomatipirukas

Sel kevadel oli eriti kerge laisk olla ning peenrakasti istutamised-külvamised järjest edasi lükata. Tundus, et olen juba õige aja ammu maha maganud, kui tulid järjekordsed öökülmad ning sain endale mõttes seljale patsutada ning oma laiskuse ettenägelikkuseks ümber mõelda. 

Kui aga üks soojem nädalavahetus tuli, võtsin ennast lõpuks kokku, et oma peenrakast hooajaks ette valmistada ning külvama asuda. Nüüd saab petersellilt juba saaki! Koduaia esimest peterselli sai ka selle suvise piruka serveerimisel seltsiks lisatud.

Põhja küpsetisel eraldi pole, nii et lihtne - ained omavahel segada ja ahju panna. Toortatrajahu asemel võib kenasti kasutada ka tavalist nisujahu. Kuna suvikõrvits ise on pigem neutraalse maitsega, soovitan soola-pipraga mitte koonerdada ja kasutada oma lemmikut, aga tõesti tugevamaitselist juustu. 

Suvine põhjata suvikõrvitsapirukas

  • 1 sale suvikõrvits
  • 3 ploom- või 2 keskmist kobartomatit
  • 5 suurt muna
  • 1 dl jahu (toortatra- või nisujahu)
  • 250 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 50 g tugevamaitselist juustu, näiteks parmesan, Valio Forte või mõni tugevam Cheddar, riivitult
  • soola
  • pipart
  • vormi määrimiseks võid
  • serveerimiseks värsket peterselli ja paar lisakeerdu pipart

Tee nii:

  • Klopi toorjuust veidi õhulisemaks ning lisa munad. Lisa pool juustukogusest, maitseained ja klopi ühtlaseks.
  • Viiluta suvikõrvits ning sega taignasse.
  • Määri pirukavorm võiga ning vala tainas 26 cm läbimõõduga vormi.
  • Viiluta peale tomatid ning puista üle varem kõrvale pandud riivjuust.
  • Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 30 minutit, kuni pirukas on keskelt küps. Serveeri soojalt või külmalt, näiteks koos värskete ürtide ja rohelise salati või kodujuustuga.

Blogi: Jazzinokitchen