Mango-kohupiimakook Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
27. mai 2019, 10:25

Mango-kohupiimakook

Päikesekollane kohupiimakoogi kollane värv tuleb mangost ja see vili annab mõnusat mahedat maitset nii tarretises kui täidisekihina. Mangopüree võib osta valmiskujul purgis või pakis või püreerida selleks konserveeritud mangod. Kui värsked mangod väga-väga küpsed, siis miks mitte ka neist püreed valmistada. 

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive küpsised
80 g Või
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
2.5 dl Mangopüree
1 spl Maisitärklis
2 spl Vesi
200 g Valge šokolaad
500 g Kohupiim
3 spl Sidrunimahl
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillisuhkur
TARRETIS
4 tk Zelatiinileht
3 dl Mangopüree
3 spl Sidrunimahl
2 spl Vesi
Kaunistuseks meelepärased kommid

Valmistamine

10 tk

1. Kata 22-23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru koogivormi põhja.

2. Pane 2,5 dl mangopüreed kastrulisse ja kuumuta peaaegu keemiseni. Sega maisitärklis külma veega ja lisa püreele. Kuumuta segades, kuni püree pakseneb. Võta pliidilt ja jahuta. Määri ühtlase kihina tordipõhjale ja pane külmkappi.

3. Sulata sokolaad vesivannil ja hõõru toasooja kohupiima hulka. Sega hulka sidrunimahl. Vahusta koor  koos vanillisuhkruga ja sega kohupiima-sokolaadisegusse. Tõsta segu põhjale, tasanda pealt ja pane vähemalt 1 tunniks, või kuni täidis on piisavalt tahkunud, külmkappi.

4. Pane zelatiinilehed 10 minutiks külma vette likku. Kuumuta kastrulis sidrunimahl ja vesi. Pigista zelatiinilehed võimalikult kuivaks ja lahusta sidrunimahla-vee segus. Nirista segu mangopüresse ja sega hoolikalt läbi. Tõsta püree ühtlase kihina koogile ja pane külmkappi seniks kuni kate on tahkunud. Kaunista kommidega.