Lihtne tomati- ja suitsujuustupirukas
Koostisosad
TAINAS
100 g Külm või
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1.5 dl Riivjuust
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Kirsstomatid
1 tk Suur punanae sibul
3 spl Punane pesto
1 pk Sulatatud suitsujuustu snäkid (150g)
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
Värske basiilik
Valmistamine
8 tk
1. Haki või koos jahu, soola ja riivjuustuga puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtele ning küpseta eelsoojendatud ahju keskel 10 minutit.
2. Vahepeal poolita tomatid ja lõika kooritud sibul õhukesteks rõngasteks.
3. Määri pesto tainale. Jaga vormi sibularattad, tomatipoolikud ja suitsujuustu snäkid ning raputa peale soola ja pipart. Küpseta veel 20–25 minutit.
4. Lase pirukal enne lahtilõikamist 15 minutit jahtuda, kaunista basiilikulehtedega ja söö mõnuga!
Kommentaarid (0)