Hommikusöögi retseptid

Lihtne tomati- ja suitsujuustupirukas 

Tiina Lebane, 27. mai 2019, 09:50
Lihtne tomati- ja suitsujuustupirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kes küll pole tundnud, et nüüd tahaks midagi head... Hea on muidugi igaühe jaoks isemoodi, aga see lihtne, mahlane ja mahedalt maitsekas pirukas sobib soojalt kergeks õhtusöögiks ja jahtunult suupisteks kasvõi peolauale.  

Koostisosad
TAINAS
100 g Külm või
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1.5 dl Riivjuust
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
300 g Kirsstomatid
1 tk Suur punanae sibul
3 spl Punane pesto
1 pk Sulatatud suitsujuustu snäkid (150g)
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
Värske basiilik

Valmistamine

8 tk

1. Haki või koos jahu, soola ja riivjuustuga puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtele ning küpseta eelsoojendatud ahju keskel 10 minutit.

2. Vahepeal poolita tomatid ja lõika kooritud sibul õhukesteks rõngasteks.

3. Määri pesto tainale. Jaga vormi sibularattad, tomatipoolikud ja suitsujuustu snäkid ning raputa peale soola ja pipart. Küpseta veel 20–25 minutit.

4. Lase pirukal enne lahtilõikamist 15 minutit jahtuda, kaunista basiilikulehtedega ja söö mõnuga!