Tee šašlõkk grilliõhtuks sel korral hoopis ise.Foto: Tuân Nguyễn Minh / Unsplash
Toiduuudised
25. mai 2019, 11:11

GRILLIÕHTUKS: vürtsikas šašlõkk sidrunheinamarinaadis

Poest ostetud šašlõki asemel valmista seekordseks grilliõhtuks ise kiirelt ja lihtsalt üks natuke vürtsikas lihaports. 

Vajad šašlõki tegemiseks 1,2 kg seakaelakarbonaadi.

Söönuks saab neli inimest, valmistamiseks kulub aega 10 minutit + üleöö maitsestumise + grillimise aeg.

Marinaad:
6 küüslauguküünt
3 šalottsibulat
2 laimi
2 tl kuivatatud sidrunheina
2 sl riivitud ingverit
2 sl sojakastet
0,5 dl küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
soola ja pipart

Glasuurimiseks:
2 sl mett
1 sl vett

Koostisosad liha marineerimiseks. Foto: Laura Strandberg

1. Valmista marinaad. Selleks puhasta ja haki peeneks küüslauk ning sibulad. Pigista laimidest välja mahl ja riivi koor. Tõsta kõik kaussi ja sega ülejäänud marinaadi koostisosadega.

2. Lõika liha umbes 2 × 2 cm tükkideks, sega marinaadiga ja tõsta külmkappi ööseks maitsestuma.

3. Järgmisel päeval võta liha tund enne grillimist toatemperatuurile.

4. Seejärel küpseta lihatükke kuumal grillil igast küljest umbes 4 minutit. Pintselda lihatükid üle vee ja mee seguga ning grilli veel üks minut.

Vürtsikas šašlõkk otse grillilt. Foto: Laura Strandberg

Hea teada!

  • Kui eelistad soolakat liha, pane marinaadi rohkem sojakastet.
  • Kuivatatud sidrunheina leiad poest Aasia köögitoodete letist või maitseaineriiulist.