GRILLIÕHTUKS: vürtsikas šašlõkk sidrunheinamarinaadis
Vajad šašlõki tegemiseks 1,2 kg seakaelakarbonaadi.
Söönuks saab neli inimest, valmistamiseks kulub aega 10 minutit + üleöö maitsestumise + grillimise aeg.
Marinaad:
6 küüslauguküünt
3 šalottsibulat
2 laimi
2 tl kuivatatud sidrunheina
2 sl riivitud ingverit
2 sl sojakastet
0,5 dl küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
soola ja pipart
Glasuurimiseks:
2 sl mett
1 sl vett
1. Valmista marinaad. Selleks puhasta ja haki peeneks küüslauk ning sibulad. Pigista laimidest välja mahl ja riivi koor. Tõsta kõik kaussi ja sega ülejäänud marinaadi koostisosadega.
2. Lõika liha umbes 2 × 2 cm tükkideks, sega marinaadiga ja tõsta külmkappi ööseks maitsestuma.
3. Järgmisel päeval võta liha tund enne grillimist toatemperatuurile.
4. Seejärel küpseta lihatükke kuumal grillil igast küljest umbes 4 minutit. Pintselda lihatükid üle vee ja mee seguga ning grilli veel üks minut.
Hea teada!
- Kui eelistad soolakat liha, pane marinaadi rohkem sojakastet.
- Kuivatatud sidrunheina leiad poest Aasia köögitoodete letist või maitseaineriiulist.
Kommentaarid (0)