KUNINGLIKULT TOITEV PAJAROOG: hapukapsa-vorstipada Poola moodi ehk Bigos
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund haudumiseks
Koostisosad
300 g Toorvorstid
270 g Krakowi vorst
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Suur porgand
1 tk Paprika
250 g Soolatud metsaseened või värsked pruunid šampinjonid
Või praadimiseks
500 g Hapukapsas
1 spl Kuivatatud majoraan
1 spl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
2.5 dl Vesi
100 g Hapukoor
Värske petersell
Valmistamine
1. Lõika toorvorstid pöidlaotsa suurusteks tükkideks ja Krakovi vorst umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Koori sibul ja küüslaugud ning lõika õhukesteks sektoriteks. Koori porgandid ja viiluta, lõika puhastatud paprika paarisentimeetri pikkusteks õhemateks ribadeks. Puhasta seened ja viiluta.
2. Sulata poti põhjas või ja pruunista selles vorstitükke. Pigista hapukapsas kuivemaks ja tõsta potti vorsti juurde. Lisa kõik tükeldatud köögiviljad ja sega läbi. Lisa maitseained, vesi ja hapukoor, lase keema tõusta ja hauta seejärel madalal kuumusel kaane all umbes tund aega.
3. Serveeri koos hakitud peterselli, hapukoore ja meelepärase leivakääru või keedetud kartulitega.