Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
29. juuni 2019, 18:29

SOOVITUSED SUVITAJALE | Kuhu Pärnus sööma minna? (27)

Kõik teed viivad suvel Pärnusse. Ja miks ka mitte – sel ajal täitub legendaarne kuurortlinn ju tõelise meluga. Enne suvehooaja avapauku on paras aeg võtta luubi alla suvepealinna parimad toidukohad. Pärnakast köögitoimetaja Ragne jagab soovitusi!
undefined Foto: Ragne Värk

Supelsaksad

Legendaarne kohvik! Koogilett on linna üks isuäratavamaid ja menüü tõelisele supelsaksale igati sobilik. Interjööri eest kindlasti lisapunktid! Mõnus koht nii suvel kui ka talvel. Ja muide, just siit tulevad igal aastal linna parimad vastlakuklid.

Aadress: Nikolai 32

www.supelsaksad.ee

Kirss Toidul

Pärnu esimene kodurestoran. Pakub kuhjaga maitseelamusi, pererahvas on tõeliselt külalislahke ja innukas. Nädala sees on võimalik külastajatel nautida superkausse, mille komponendid vahelduvad vastavalt hooajale ja hommikul turul pakutavale. Superkausside headus on aga jõudnud juba paljude kõrvu ja seetõttu ei pruugi neid kauaks jätkuda. Seetõttu tasuks oma tulekust pererahvale teada anda. Ette broneerides saab nautida ka mitmekäigulisi lõuna- ja õhtusööke.

Aadress: Vana-Rääma 16a

www.kirsstoidul.ee

Villa Wesseti restoran

Supeluse tänaval asuv toidukoht suurt tutvustust ei vaja. Suvisel ajal on restoran oma suure väliterrassiga üks populaarsemaid toidukohti. Peakokk Mart Kukk on menüüsse sobitanud kõikvõimalikku väärt kraami, kindlasti tasub proovida veisehaket, sinimerikarpe ja pardilihaborši. Magustoidule jäta samuti ruumi!

Aadress: Supeluse 26

www.wesset.ee

undefined Foto: Ragne Värk

Piccadilly

Üks paremaid taimetoidukohvikuid Pärnus! Menüü on 100% lihavaba, lisaks leidub menüüs suur hulk laktoosi-, gluteeni- ja suhkruvabu küpsetisi. Toidukoht kasutab rohkelt kohalike väiketalunike ja -tootjate toodangut. Piccadillyst leiab ka muljet avaldava valiku naturaalseid veine nii kohapeal nautimiseks kui ka kaasa ostmiseks.

Aadress: Pühavaimu 15

wine.kohvila.com

undefined Foto: Ragne Värk

Vorstid ja Vahvlid ehk VoVa ja Vehverments bar & tostadas

Ühe omaniku kaks suurepärast toidukohta. Peakokk ja omanik Vladimir Upeniek on mõlema toidukoha menüüsse sättinud road, mis on oma suuruse tõttu mõeldud jagamiseks. Vorstid ja Vahvlid on eriti mõnus koht toidu nautimiseks siseruumides. Vehverments aga on paljude südamed võitnud salapärase ja õdusa õueterrassiga.

Aadress: Vorstid ja Vahvlid asub Rüütli 43; Vehverments bar & tostadas Munga 9

Kalamajaka kohvik

Turuhoones asuv Pärnu esimene kalakohvik. Kui soovid nautida häid kalaroogi, säti sammud just sinna. Toidukoha peakokk Erik Tammeleht teeb sealses köögis imetegusid! Koostööd tehakse samas hoones asuva kalapoega, mistõttu tooraine värskuses kahtlema ei pea.

Aadress: Suur Sepa tänav 18

kalamajakakohvik.ee

Lime lounge

Ärge laske nimel ennast petta. Sellest kohast leiab uskumatult palju häid toiduelamusi, mitte ainult lounge-tüüpi kohale omaseid kokteile. Menüü on lühike ja toimiv!

Hommiku 17

www.limelounge.ee

Parimad tänavatoidukohad

undefined Foto: Ragne Värk

Tänav

Endine toidublogija ja mitme kokaraamatu autor Andra Kalda peab Pärnu Keskuses oma tänavatoidukohvikut. Toidud on maitsvad, alustades lihtsatest salatitest ja lõpetades kohapeal valmivate burgerite ning vrappidega! Kohapeal valmivad ka kastmed, burgerisaiad küpsetatakse kohalikus pagariäris.

Aadress: Pärnu Keskuse 2. korrus (Aida 7)

Poisi Eine

Lihtne tänavatoidukoht, mille omanik alustas oma äri aastaid tagasi võileivakäruga. Sellest kärust kasvas välja armas kohake, kus pakutakse maitsvat toitu – vrappe, einevõileibu, poke-salateid ja burgereid.

Aadress: Supeluse 6

www.poisieine.ee

undefined Foto: Ragne Värk

Kust saab tõhusat hommikusööki?

Neid kohti, kus suvepealinnas varahommikul korralikult süüa saab, on kahjuks vähe. Siiski on ka Pärnus peidus mõni tõeline pärl, mida kindlasti külastada tasub.

undefined Foto: Ragne Värk

Pastoraat Cafe

Sügisel avatud toidukoht asub linna südames, Rosenplänteri maja esimesel korrusel. Uksed avatakse tööpäeviti juba 7.30. Hommikusöögimenüü on meeldivalt suur, sobivat leiab igaüks. Igal hommikul rõõmustavad külastajaid värsked ja kohapeal valmistatud küpsetised, millest populaarsemad ja huvitavamad on täidetud leivapirukad.

Kuninga 30

www.pastoraat.ee

undefined Foto: Ragne Värk

Aara Kohvik

Äärmiselt mõnus ja pisike kohvik, mis pakub toekat ja vägagi rahakotisõbralikku kehakinnitust kogu päeva. Koht asub väikese jalutuskäigu kaugusel kesklinnast ja kindlasti tasub külaskäik ette võtta kasvõi imemaitsvate lehttaina-lihapirukate või magusate kohupiimapirukate pärast.

Hommikul avab kohvik uksed juba kell 7.00 (laupäeval kell 8.00), pakkudes varajastele ärkajatele toekaid hommikusööke ning kohapeal valmistatud pirukaid.

Aadress: Riia mnt 25

www.aarapagar.ee

Endla teatri kohvik

Teatrikohvikus on samuti hommikul mõnusat inimeste jutuvada kuulda. Vägagi rahakotisõbralikult saab seal munaroogi, putru ja muud toekat nautida tööpäeviti alates kella 8.30st. Kindlasti tasub proovida kohviku legendaarseid lihapirukaid, mis on nii head, et esimese tunniga võib pirukaletis valitseda tühjus!

Aadress: Akadeemia 5

www.endla.ee

undefined Foto: Ragne Värk
undefined Foto: Ragne Värk
undefined Foto: Ragne Värk

Uued uudised suvepealinnast!

  • Rannahotelli restorani White Guide Balticu nimekirja viinud peakokk Herkki Ruubel on oma oskusi sellest kevadest alates jagamas Ammende Villa restorani peakokana. Lennukate mõtetega tuntust kogunud Herkki on restoranis juba lühikese ajaga korraldanud mitmeid populaarseid (ja kiirelt välja müüdud) autoriõhtusööke.
  •  Vaid loetud päevad on linnas avatud uus tänavatoiduputka, mis asub Pärnu Lastepargis Rüütli tänaval. Tegemist ei ole kohe kindlasti tavalise tänavatoidukohaga! Umberto peakokk Evari Tšetšin pakub oma meeskonnaga selles kohas eriti ägedaid ja tavapärasest tänavatoidust erinevaid maitseelamusi. Menüüs on näiteks chilli con carne tammetõruleivaga, bataadifriikartulid umbrohu-kimchi’ga, churro’d võilillemoosi ja šokolaadiga. Ühesõnaga, pakutakse heas mõttes metsa poole kaldu ja erinevatest rahvusköökidest inspireeritud kiirtoitu!
  • Juunis avatakse uus neljatärnispaa ja restoran Wasa Resort. Restorani eesotsas on noor ja andeks peakokk Sten Märtin, kes on muu hulgas kogemusi saanud ka hinnatud Oslo Michelini tärni restoranist Maaemo. Uue Pärnu restorani iseärasuseks saab olema toidukoha isiklik ürdiaed ja rituaal, kus tervitusampsu serveerib peakokk isiklikult. Vaata täpsemalt: www.wasaresort.ee
  • Maikuu teises pooles avati linna südames asuva restorani Umberto katuseterrass, millest avaneb ühelt poolt vaade üle Pärnu vanalinna ja teiselt kaunile jõeäärele. Umberto on eelmisel aastal avatud toidukoht, mille köögis valmivad tõelised Itaalia road! Vaata ka: www.umbertoresto.ee