Õuna- ja kaneelitäidisega takod on sõltuvusttekitavalt head. Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
23. mai 2019, 06:01

RETSEPT | Magusa täidisega takod

Poes müüdavad takotaskud on mõeldud soolastele täidistele. Meie pakume sulle pere rõõmustamiseks takosid aga magusa täidisega ja selle juurde ka ise nisutortiljast tehtud takotaskuid.

Retseptide järgi valmib 8 takot, mille tegemiseks kulub umbes 1 tund.

Takotaskute tegemiseks läheb vaja:
8 nisutortiljat
frittimiseks sobilikku õli
1,5 sl tuhksuhkrut

Valmista takosid nii:
1. Lõika tortiljast kääridega umbes 18 cm diameetriga rattad.
2. Aja õli väikeses potis kuumaks.
3. Murra tortiljaratas pooleks. Hoides ülemistest servadest tangidega kinni, aseta pool tortiljast õli sisse, nii et alumine kausjas osa saab võtta tako kuju. Kui tako on alt tugev ja veidi pruunikas, keera see ümber ning pruunista teinegi ots. Toimi sarnaselt kõigi tortiljaringidega.
4. Tõsta takod paberile nõrguma ja raputa üle tuhksuhkruga!

Õuna-kaneelitäidisega takod

Soe kaneeline ahjuõunatäidis on nii hea, et võib tekitada sõltuvust!

Vaja läheb:
4 takotaskut
5–6 õuna
5 sl pruuni suhkrut
100 g võid + veidi määrimiseks
kaneeli

Valmista õunatäidist nii:
1. Koori ja tükelda õunad umbes 2 × 2 cm kuubikuteks.
2. Sega õunad pruuni suhkruga ja laota võiga määritud ahjuvormi. Tükelda või samuti kuubikuteks ja tõsta õuntele.
3. Küpseta õunu, paar korda segades, 190kraadises ahjus u 45 minutit või kuni need on pehmed. Purusta õunad pudrunuia või kahvliga, maitsesta kaneeli ja soovi korral veel natukese suhkruga.
4. Täida taskud leige õunatäidisega, raputa peale pisut pruuni suhkrut ja naudi perega kohe.

Mustika-vahukooretäidisega takod

Parajalt paks mustikakaste koos vahukoorega on samuti kindla peale minek.

Vaja läheb:
4 takotaskut
400 g mustikaid
100 g suhkrut
1 sidruni mahl
0,5 tl muskaatpähklit
2 sl maisitärklist + 2 sl vett
250 ml vahukoort
50 g suhkrut

Valmista mustikatäidist nii:
1. Sega mustikad potis suhkru, sidrunimahla ja muskaatpähkliga ning kuumuta aegajalt segades keemiseni.
2. Alanda kuumust ja pidevalt segades lisa sinna ka tärkliseveesegu. Kui kaste on paksenenud, võta pott tulelt. Lase keedusel vähemalt 20 minutit aegajalt segades jahtuda. Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga.
3. Jaota mustikad takode vahel, kata vahukoorega ja serveeri kohe!