Toiduuudised

10 JAHUTAVAT SUVERETSEPTI! Loe, kuidas ninaesisega kuumalainet leevendada 

Toidutare, 4. juuni 2019, 11:02
Külmsupp peediga. Jaan Heinmaa
On jah kuum, sestap teeme esimese otsavaate suvesuppidele ja salatitele. Meie valikus on palju mõnusaid külmsuppe ning muid suvesse sobivaid roogi.

Hea toit aitab ebameeldivat kuumatunnet kenasti leevendada. Pea vaid meeles neid kolme leitsakus toitumise nippi:

1. Ükskõik, mida sa teed, alusta joomisest. Täpsemalt vee joomisest. Kuumaga on vedelikukadu kehas kiire tulema. 

2. Teravad toidud mõjuvad jahutavalt, kuna tõstavad lühiajaliselt keha enda temperatuuri, et siis seda järsult alandada. Naudi tšilliseid salateid! 

3. Külmsupid on mõnusad ja muhedad kuuma aja road. Pea vaid meeles, et vahel võivad neis olla üllatavad kalorid peidus. Kasuta retseptis soovitatud rasvase keefiri asemel lahjat petti - nii on ka rannas toredam olla. 

Tee neid toite:

Klikka retseptil: Külmsupp peediga 

Külmsupp peediga. Jaan Heinmaa

Leedupärane külmsupp sobib hästi ka meie palavasse suvepäeva. Eriti maitsev tuleb supp, kui ostad turult väikseid peete ja keedad need ise. Võid lisada ka marineeritud peeti või hapukurki, pisut äädikat selle supi sees teeb vaid head.

Klikka retseptil: Okroška 

Okroška  Jaan Heinmaa

Mõni armastab seda omapärast suppi nii südamest, et ei saa ka pärast paastu enam pidama. Õige kah – näiteks varasuvel, kui ilmad hakkavad soojemaks minema, on see igati hea toidus. Hapukapsas on taas moodi tulnud ja lausa imesöögiks kuulutatud.

Klikka retseptil: Sepamaa okroška 

Sepamaa okroška  Sandra Urvak

Jahutav, värkendav ja ka pohmelli raviv külmsupp :) Valmistasin suure tünnitäie okroškat sõprade pulmakülalistele hommikusöögiks. Pole eales nii palju tänulikke inimesi näinud…

Klikka retseptil:Jahutav arbuusijook   

Jahutav arbuusijook  Laura Strandberg

Värskendav ja imemaitsev arbuusijook on ideaalne palavateks suvepäevadeks. Kui suurendad koguseid, sobib see ka sünnipäeva- ja peolauale!

Klikka retseptil: Gazpacho 

 

Proovi traditsioonilise tomatimahla asemel tervislikku ja vitamiinirohket köögiviljamahla koos konservtomatitega.

Klikka retseptil: Roheline gazpacho ja sinihallitusjuustuga tšillikeerud 

Roheline gazpacho ja sinihallitusjuustuga tšillikeerud. Mari-Liis Ilover

Leitsakutoit, kus tomati ja tšilli jahutavad elemendid kenasti olemas. 

Klikka retseptil: Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga  

Tuunikala- ja kartulisalat oblikavinegretiga . Jaan Heinmaa

Argises salatis saab ära kasutada mõnest toidukorrast järelejäänud keedetud kartulid. Oblikas annab vinegrett-kastmele parajalt hapukust ja toidule korraliku vitamiinilaksu. 

Klikka retseptil: Maasikasalat laimi ja basiilikuga, naispere lemmik! 

 

Imelihtne ja samas nii üllatava maitsekooslusega magustoit, mis on sõbrannadepeo kindel hitt.

Klikka retseptil: Hiinapärane kurgisalat 

Hiinapärane kurgisalat. Jaan Heinmaa

See kurgisalat on väga hea, kui pead lugu ohtrast küüslaugust. Salati võiks tunnike varem valmis teha ja külmikusse söögiaega ootama panna. Siis tuleb sellest üks hästi mõnus külm krõmps amps.

Klikka retseptil: Rabarberi-syllabub 

Rabarberi-syllabub. Jaan Heinmaa

Kerge ja elegantne vana Inglise dessert vahukoore, šerri või valge veiniga valmib kiiresti ja rabarberid sobivad sellesse suurepäraselt. Kalorite kogust saad vähendada, asendades osa vahukoorest näiteks Kreeka jogurtiga. Lisades keelekese küpsiseid, saad selle retsepti põhjal valmistada hoopis trifle'it, mis on samuti tuntud Inglise magustoit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee