Roheline kauss Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
22. mai 2019, 13:35

Roheline kauss pakatab tervisest ja heast maitsest

Tervislikud poke-kausid on popid ja olgem ausad – kaunid ka lauale tõsta, sest koostisaineid kuumtöödeldakse vaid lühidalt ja tükeldatakse jämedalt ning seetõttu mõjub kausiroog eriti ahvatlevalt. Punase riisi asemel võid muidugi kasutada ka valget või siis hoopis tatart või kinoat. 

Koostisosad
2 dl (Punane) riis
150 g Suhkruherned
200 g Aedoad
200 g Brokoliniit (või brokoli- või lillkapsaõisikud)
200 g Brokoliini (brokoli- või lillkapsaõisikud)
2 spl Röstitud kõrvitsaseemned
1 tk Avokaado
AVOKAADO-JOGURTIKASTE
1 tk Avokaado
0.5 potti Basiilik
1 tk Küüslauguküüs
200 g Paks maitsestamata Kreeka jogurt
0.5 tk Laimi mahl
3 spl Vesi
Sool maitse järgi

Valmistamine

1. Pane riis keema.

2. Seejärel valmista avokaado-jogurtikaste: tükelda avokaado, basiilikulehed ja küüslauk, lisa jogurt, laimimahl ja vesi ning töötle püreeks. Lisa maitse järgi soola. Kui soovid vedelamat kastet, siis lisa vett ja timmi kaste paika. Tõsta külmkappi maitsestuma.

3. Auruta suhkruherneid, poolitatud aedube ja brokoliinit (või brokoli- või lillkapsaõisikuid) paar minutit soolaga maitsestatud vees pehmemaks, siis tõsta sõelale ja „ehmata“ külma veega – nii säilib köögiviljade värv kenasti roheline.

4. Rösti kõrvitsaseemned kuumal kuival pannil kuldseks.

5. Nõruta pehmeks keenud riis ja jaga 4 kaussi. Tõsta igasse kaussi aurutatud suhkruherneid, aedube ja brokoliinit ning puista peale röstitud kõrvitsaseemneid. Viimaks poolita avokaado, tõmba lusikaga sisu välja ja lõika viiludena kaussidesse.

6. Serveeri koos avokaado-jogurtikastmega.