Roheline supp, soe või külmFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
21. mai 2019, 09:05

Roheline supp, soe või külm

See kevadiselt roheline supp võib tegelikult olla hitt igal aastaajal. Spinatit, lehtsalati ja basiilikut ostame poest ka sügisel ja talvel, kevadel aga saame lisada värsket karulauku ja teisigi äsja tärganud umbrohulisi. Kindlalt hea maitse annab kvaliteetne puljong ja mõnusalt pikantne Foodstudio Aasia puljong sobib siia eriti hästi. Vahukoor viimistleb maitse sametiselt pehmeks. Söö suppi kas soojalt või külmkapikülmalt – nii nagu soovid ja meeldib! 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Värske spinat
100 g Lehtsalat
1 peotäis Karulauk soovi korral
4 spl Õli
350 ml Foodstuudio Aasia või aedviljapuljong
1 pott Basiilik
Sool
Must pipar
1 dl Rõõsk koor 35%
3 tk Redis

Valmistamine

1. Lõika spinati- ja salatilehed (ka karulauk, kui seda kasutad) jämedalt tükkideks. Kuumuta poti põhjas õli ja hauta roheline segades läbi. Vala potti puljong ja lase keskmisel kuumusel korraks keema tõusta.

2. Vahepeal haki umbes kaks kolmandikku basiilikuvartest ja -lehtedest jämedalt läbi ning kui puljong on keema tõusnud, lisa needki potti. Ära enam keeda, vaid tõsta pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga ning sega hulka vahukoor.

3. Nüüd saad valida, kas soovid süüa suppi soojalt või jätad jahtuma ning sööd paari tunni pärast, kui see on saanud külmkapis jahtuda ja maitsestuda.

4. Serveerimiseks haki redised peeneks, lõika ülejäänud basiilikulehed õhukesteks ribadeks ja puista supile.