Aasiapärast veiselihavokki on lihtne valmistada. Foto: Laura Stranaberg
Toiduuudised
21. mai 2019, 13:34

RETSEPT | Aasiapärane veiselihavokk, mis viib keele alla

Selle keelt alla viiva roaga on oht, et valmistad edaspidigi aasiapäraseid toite. Vokk tuleb maitserikas ja boonusena on seda, vaatamata pikale koostisosade nimekirjale, lihtne valmistada.

Aega kulub 35 minutit ja kõhu saab täis kolm-neli sööjat

Vaja läheb:
300 g õhukeselt viilutatud romsteeki
100 g ramen-nuudleid

Marinaad lihale:
2 küüslauguküünt
väike jupp tšillit
väike jupp ingverit
2 tl sojakastet
1 sl seesamiseemneõli
soola-pipart

Vokk:
150 g suhkruherneid
200 g viilutatud šampinjone
80 g jämedalt riivitud porgandit
8 rohelise sibula vart
1 sl oliiviõli
2 sl seesamiseemneid

Kaste:
2 sl sojakastet
2 sl seesamiseemneõli
2 sl mett
1 sl veiniäädikat
2 küüslauguküünt
väike jupp tšillikauna
väike jupp ingverit
soola

1. Kõigepealt valmista lihale marinaad. Selleks puhasta ja haki küüslauk. Haki peeneks ka tšilli ja ingver ning sega kõik marinaadi koostisosad kokku. Hõõru marinaad lihaviilude sisse ja jäta ülejäänud toidu valmistamise ajaks seisma.

2. Samal ajal valmista nuudlid vastavalt juhendile.

3. Järgmisena võta ette köögiviljad. Voki suhkruherneid, seeni, riivitud porgandit ja hakitud rohelist sibulat kuumas oliiviõlis. Kui need on peaaegu valmis, lisa vokile seesamiseemned.

4. Voki kastmeks sega kokku sojakaste, seesamiseemneõli, mesi, veiniäädikas, peenelt hakitud küüslauk ja tšilli, seesamiõli ja riivitud ingver. Jäta ootele.

5. Pruunista veiselihaviile kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt umbes 2 minutit.

6. Seejärel sega liha kokku kastme ja köögiviljadega ning serveeri vokirooga kohe koos nuudlitega!

Hea teada!

  • Võid liha juba eelmisel õhtul marinaadi panna. Nii saad vürtsikama maitseelamuse!
  • Veiseliha romsteegi võid vabalt asendada ükskõik millise teise lihaga.