RETSEPT | Aasiapärane veiselihavokk, mis viib keele alla
Aega kulub 35 minutit ja kõhu saab täis kolm-neli sööjat
Vaja läheb:
300 g õhukeselt viilutatud romsteeki
100 g ramen-nuudleid
Marinaad lihale:
2 küüslauguküünt
väike jupp tšillit
väike jupp ingverit
2 tl sojakastet
1 sl seesamiseemneõli
soola-pipart
Vokk:
150 g suhkruherneid
200 g viilutatud šampinjone
80 g jämedalt riivitud porgandit
8 rohelise sibula vart
1 sl oliiviõli
2 sl seesamiseemneid
Kaste:
2 sl sojakastet
2 sl seesamiseemneõli
2 sl mett
1 sl veiniäädikat
2 küüslauguküünt
väike jupp tšillikauna
väike jupp ingverit
soola
1. Kõigepealt valmista lihale marinaad. Selleks puhasta ja haki küüslauk. Haki peeneks ka tšilli ja ingver ning sega kõik marinaadi koostisosad kokku. Hõõru marinaad lihaviilude sisse ja jäta ülejäänud toidu valmistamise ajaks seisma.
2. Samal ajal valmista nuudlid vastavalt juhendile.
3. Järgmisena võta ette köögiviljad. Voki suhkruherneid, seeni, riivitud porgandit ja hakitud rohelist sibulat kuumas oliiviõlis. Kui need on peaaegu valmis, lisa vokile seesamiseemned.
4. Voki kastmeks sega kokku sojakaste, seesamiseemneõli, mesi, veiniäädikas, peenelt hakitud küüslauk ja tšilli, seesamiõli ja riivitud ingver. Jäta ootele.
5. Pruunista veiselihaviile kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt umbes 2 minutit.
6. Seejärel sega liha kokku kastme ja köögiviljadega ning serveeri vokirooga kohe koos nuudlitega!
Hea teada!
- Võid liha juba eelmisel õhtul marinaadi panna. Nii saad vürtsikama maitseelamuse!
- Veiseliha romsteegi võid vabalt asendada ükskõik millise teise lihaga.
Kommentaarid (0)