Juustu-juurviljapätsid naadiga Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
17. mai 2019, 10:36

KEVADINE VÄEKAS ROHELUS! Juustu-juurviljapätsid naadiga

Kevadine väekas rohelus annab köögiviljast ja juustust pätsidele väärtuslikke aineid ja värsket maitset. Pätse saab valmistada nii pliidil kui ahjus. Õlis küpsenud pätsid tulevad krõbedamad, ahjus valmistatud aga tervislikumad. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
1 tk Suur porgand
100 g Kaalikas
150 g Lillkapsas
1 peotäis Naadilehed
1 tk Muna
5 spl Nisujahu
150 g Riivjuust
Paprikapulber
Sool
Must pipar
Riivsai paneerimiseks
Õli rafineerimiseks või küpsetamiseks
DIPIKASTE
1 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
1 dl Majonees
2 spl BBQ kaste
Sool
Hakitud till

Valmistamine

1. Sega dipikastme ained ja pane roa valmimiseni külmkappi.

2. Koori kaalikas ja porgand, tükelda ja hauta väheses vees 10-15 minutit. Lisa vette lillkapsaõisikud ja hauta veel 10 minutit. Nõruta köögiviljad, lase jahtuda ja püreesta või riivi peeneks.

3. Klopi muna lahti, klopi hulka jahu. Sega hulka riivjuust, juurviljapüree ja hakitud naadilehed. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

4. Lase massil pool tundi külmkapis taheneda. Vormi segust väikesed pätsid ja paneeri mõlemalt poolt riivsaiga.

5. Friteeri õlis pruuniks ja krõbedaks või pane ahjuplaadile, nirista peale õli ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12-15 minutit.

Serveeri dipikastmega.