Tõsta teise lusikaga alguses kõrvale pandud mangopüree kollaste laikudena hapukoorekihile ning tõmba noaotsaga siiruviiruliseks.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Tee ise
15. mai 2019, 15:30

BLOGI | Küpsetatud mango-toorjuustukook (1)

Juba vanad uudised, kuid minu pere emadepäeva puhul jõudis lauale üks kevadiselt kollane mangokook. Sellegipoolest on retsept igati aktuaalne ka täna! Hetkel on just õige aeg teha veel neid kooke, mis värskeid eestimaiseid vilju ei vaja, vaid on tehtavad ka külmkapist-külmaletist-purgist tulevatest ainetest.

Kõrvutades küpsetamata ning küpsetatud toorjuustukooke, saavad küpsetatud variandid üldiselt minult alati kõrgemaid punkte. Nii saavad koogid kuidagi eriti kreemised ja hõrgud.

Valmis mangopüreed leiab nii Bonne firmamärgi alt kui ka näiteks Prismades Rainbow tootevalikust, mõlemad keeratava korgiga tetrapakis. Kui kardemon sinu lemmik ei ole, siis jäta see retseptist välja ning sel juhul võid asendada apelsinikoore ja -mahla soovi korral mõne teise tsitruse mahla ja koorega, näiteks laimi või sidruniga. Kui kasutad kardemoni, soovitan ikka apelsini juurde jääda.

Vaja läheb:

PÕHI
10 tk ehk u 165-170 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid
4-7 kupart ehk 0,5 tl purustatud kardemoni

TÄIDIS
400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
400 g + 50 g lisatud suhkruta mangopüreed
200 g hapukoort
3 suurt muna
100 g + 1 sl suhkrut
0,5 tl vaniljekaunapastat
2 sl apelsinimahla ja veerandi apelsini riivitud koor
4-7 kupart ehk 0,5 tl purustatud kardemoni

Tee nii:

  • Purusta Digestive küpsised ja sega sulavõi ning kardemoniga ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm suuruse koogivormi põhja ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
  • Täidise jaoks sega omavahel 400 g mangopüreed toorjuustuga ühtlaseks. Ülejäänud püree jäta kaunistamiseks. Lisa vanilje, suhkur, kardemon, apelsinimahl ja riivitud koor ning ükshaaval segades munad.
  • Vala küpsisepõhjale ning küpseta 160 kraadi juures pöördõhuga umbes 50 minutit, kuni kate on hüübinud, kuid keskelt veel veidi võdiseb. Lase ahjus lahtise uksega umbes 10 minutit jahtuda.
  • Sega hapukoor 1 sl suhkruga ning tõsta lusikaga ettevaatlikult koogile, alustades servadest. Tõsta teise lusikaga alguses kõrvale pandud mangopüree kollaste laikudena hapukoorekihile ning tõmba noaotsaga siiruviiruliseks. Lase enne serveerimist üleöö külmkapis taheneda.

Blogi: Jazzinokitchen 

Loe pikemat blogipostitust SIIT

Tõsta teise lusikaga alguses kõrvale pandud mangopüree kollaste laikudena hapukoorekihile ning tõmba noaotsaga siiruviiruliseks. Foto: Blogi Jazzinokitchen