Sten Märtin
Toiduuudised
14. mai 2019, 13:11

SÖÖ KA SILMADEGA! Pärnu uues restoranis serveerib roogi peakokk isiklikult

Juunis avatava neljatärnispaa Wasa Resort peakokk Sten Märtin serveerib võimalusel külalistele tervituskäigu isiklikult. Tema menüüs on aukohal puhtad põhjamaised maitsed moodsate nüanssidega. 

Toitude valmistamisel on tähtis roll kohalikul toorainel, mis tuleb kohalikelt talunikelt ja osa restorani enda ürdipeenrast, on kirjas meediale saadetud teates.

Restorani eesotsas olev Sten Märtin on noor ja andekas peakokk, kes alustas oma karjääri juba 17aastaselt à la carte kokana töötades. “Koka amet tundus juba siis ainuõige valik. Kuna hindasin sealset kogemust kõrgelt, siis ei olnud probleemiks igal nädalal bussiga Tartus koolis käies Haapsallu tööle sõita. Pean siiani koka ametit oma kutsumuseks. Eriti naudin pingelistes olukordades hakkama saamist ja uute maitsete tasakaalustamist. Olen valinud ka oma meeskonda ainult neid, kes päriselt tahavad süüa teha,” kinnitas peakokk.

Sten Märtin on pidanud koka ametit üle kümne aasta, sellest pool aega Eestis ja teise poole Skandinaavias, saades muuhulgas kogemusi Oslo hinnatud Michelini tärni restoranist Maaemo. Peakoka sõnul sai ta Maaemos kokatöö kõrval ka väga hea klienditeeninduse kogemuse klientidele toitu serveerides. “Sarnast põhimõtet kasutame ka uues Wasa Resort restoranis, kus viime esimese tervitussuupiste külalistele ise lauda. Suurim tänu külalistelt on see, kui keegi köögi ukse vahelt thumbs up viskab,” kirjeldas avatava restorani eestvedaja. 

Pärnu rannapiirkonnas asuv Wasa Resort avab uksed enne jaanipäeva. Avatavas neljatärnispaas on lisaks restoranile basseini- ja saunaala, spaahoolitsuste ruumid, 56 hotellituba ning privaatsemaks puhkuseks sobivad apartemendid.