Mõnusalt hapukas rabarber koos koheva kohupiimavahuga maitseb oh kui hea! Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
18. mai 2019, 07:29

Kevadhooaja lemmik juba aastakümneid: nostalgiline rabarbrikissell koheva kohupiimavahuga

Mõnusalt hapukas rabarber koos koheva kohupiimavahuga maitseb oh kui hea! See oli kevadhooaja lemmik aastakümneid tagasi, kuid maitse-eelistus pole ajas muutunud – nüüdki rõõmustab see tervet peret.

Vaja läheb (neljale):
400 g rabarbrit
230 g suhkrut
800 ml külma vett
3 sl kartulitärklist

Kohupiimavaht:
250 ml vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g vanilliga teralist pakikohupiima

Valmista magustoitu nii:

  • Koori rabarbrid ja viiluta 3–5 mm jämeduselt.
  • Tõsta rabarbrid potti, lisa suhkur ja vala peale vesi. Kuumuta viljad keemiseni, alanda siis kuumust ja keeda rabarbreid tasasel tulel 5 minutit või kuni need on pehmed.
  • Nirista pidevalt segades juurde vähese külma veega segatud tärklis ja kuumuta kissell veel korra keemiseni. Tõsta pott tulelt ja jäta jahtuma.
  • Kohupiimavahu tegemiseks mikserda vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks. Aeglasemal käigul mikserda vahu sisse ka kohupiim. Serveerides tõsta kausikestesse jahtunud kisselli ja selle keskele paar lusikatäit kohupiimavahtu.