Toiduuudised

Kevadhooaja lemmik juba aastakümneid: nostalgiline rabarbrikissell koheva kohupiimavahuga 

Laura Strandberg, 18. mai 2019, 07:29
Mõnusalt hapukas rabarber koos koheva kohupiimavahuga maitseb oh kui hea! Foto: Laura Strandberg
Mõnusalt hapukas rabarber koos koheva kohupiimavahuga maitseb oh kui hea! See oli kevadhooaja lemmik aastakümneid tagasi, kuid maitse-eelistus pole ajas muutunud – nüüdki rõõmustab see tervet peret.

Vaja läheb (neljale):
400 g rabarbrit
230 g suhkrut
800 ml külma vett
3 sl kartulitärklist

Kohupiimavaht:
250 ml vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g vanilliga teralist pakikohupiima

Valmista magustoitu nii:

  • Koori rabarbrid ja viiluta 3–5 mm jämeduselt.
  • Tõsta rabarbrid potti, lisa suhkur ja vala peale vesi. Kuumuta viljad keemiseni, alanda siis kuumust ja keeda rabarbreid tasasel tulel 5 minutit või kuni need on pehmed.
  • Nirista pidevalt segades juurde vähese külma veega segatud tärklis ja kuumuta kissell veel korra keemiseni. Tõsta pott tulelt ja jäta jahtuma.
  • Kohupiimavahu tegemiseks mikserda vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks. Aeglasemal käigul mikserda vahu sisse ka kohupiim. Serveerides tõsta kausikestesse jahtunud kisselli ja selle keskele paar lusikatäit kohupiimavahtu.

Samal teemal

5. mai 2019, 17:30
Kauaoodatud rabarber – hea maitselt ja kasulik tervisele
5. mai 2019, 10:00
RETSEPT | Rabarbrimoos banaaniga
3. mai 2019, 08:19
PÄEVA RABARBERIRETSEPT | Pudingute kuninganna ehk Queen of Puddings