Speltakruubi risoto röstitud köögiviljade ja pestoga (1)
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Sibul
2 spl Või
6 dl Speltakruubid
2 dl Kuiv valge vein
1.5 l Köögiviljapuljong
75 g Riivitud parmesani juust
RÕSTITUD KÖÖGIVILJAD
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane või oranz paprika
1 tk Väike baklazaan
1 tk Punane sibul
400 g Kirsstomatid
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
PESTOKASTE
2 tk Pott basiilikut
1 spl Sidrunimahl
1 spl Vesi
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Kaunistuseks basiilikulehed
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika sektoriteks. Lõika baklazaan kuubikuteks, koori sibul ja lõika sektoriteks.
2. Pane köögiviljad ahjuplaadile küpsetuspaberile ning sega õli, soola ja pipraga. Küpseta 25 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Võta ahjust.
3. Samal ajal kuumuta puljong keemiseni. Haki sibul ja kuumuta poti põhjas võis 2-3 minutit. Lisa kruubid ja vein, sega ja kuumuta 1 minut. Lisa vähehaaval hulka puljongit ja hauta kuni kruubid on pehmed, u 35-40 minutit aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka 50 g riivjuustu.
4. Mikserda pestoks kokku basiilikulehed, sidrunimahl, vesi ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Sega risoto hulka või serveeri kõrvale.
Jaga risoto taldrikutele, tõsta peale köögiviljad ja puista peale ülejäänud riivjuust. Pane kaunistuseks peale basiilikulehed.
Kommentaarid