Päevaretsept

Speltakruubi risoto röstitud köögiviljade ja pestoga  (1)

Pille Enden, 14. mai 2019 08:10
Speltakruubi risoto röstitud köögiviljade ja pestoga Foto: Jaan Heinmaa
Risotolaadne roog on valmistatud riisi asemel speltakruupidega. Loomulikult võib roa valmistada ka odrakruupidest. Pesto võib valmistada nii basiilikust, kui karulaugust, nõgesest või naadist, igati on maitsev.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika sektoriteks. Lõika baklazaan kuubikuteks, koori sibul ja lõika sektoriteks.

2. Pane köögiviljad ahjuplaadile küpsetuspaberile ning sega õli, soola ja pipraga. Küpseta 25 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Võta ahjust.

3. Samal ajal kuumuta puljong keemiseni. Haki sibul ja kuumuta poti põhjas võis 2-3 minutit. Lisa kruubid ja vein, sega ja kuumuta 1 minut. Lisa vähehaaval hulka puljongit ja hauta kuni kruubid on pehmed, u 35-40 minutit aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka 50 g riivjuustu.

4. Mikserda pestoks kokku basiilikulehed, sidrunimahl, vesi ja oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Sega risoto hulka või serveeri kõrvale.

Jaga risoto taldrikutele, tõsta peale köögiviljad ja puista peale ülejäänud riivjuust. Pane kaunistuseks peale basiilikulehed.