Tankeri uus õlletehas.Foto: Erlend Štaub
Toiduuudised
13. mai 2019, 14:33

Eesti pruulikoda Tanker avas uue tehase ja suunab toodangu purki (2)

Eesti tuntud käsitööõlletootja Tanker avas eelmisel nädalal Tallinna külje all Jüris uue, senisest ligi kaks korda suurema tehase, kus esimese siinse väikepruulijana hakatakse õlut klaaspudeli asemel villima vingetesse plekkpurkidesse. 

Tankeri tegevjuht Jaanis Tammela ütles, et uue tehase ning selle laiendustega on Tankeril võimalik tootmist kasvatada senisest pea kümme korda suuremaks. „Tankeri esimene pruulikoda valmis 2014. aasta lõpus ning juba järgmisel aastal suutsime kahekordistada tootmisvõimsust. Õige pea jäi pruulikoda kitsaks ning tuli hakata võimekuse suurendamiseks planeerima uut ja veelgi suuremat tehast,“ lausus ta.  

Pruulikoja tarnijaks valiti üle 300 aastase ajalooga saksa pereettevõte Kaspar Schulz, uued ja suuremad mahutid tarnis Eesti ettevõte Thorsteel ning villimisliin osteti Kanada firmalt Cask Global Canning. Viimane viitab ka järgmisele suuremale muutusele – Tanker hakkab oma toodangut pakkuma purkides. 

Foto: Erlend Štaub

Tammela sõnul on purgil pudeli ees mitmeid eeliseid. „Esiteks säilib õlu purgis paremini, sest hapnik ning UV-valgus ei pääse tootele ligi. Teiseks vähendab purgi kasutamine oluliselt ökoloogilist jalajälge, kuna metall on võrreldes klaaspudeliga pea sajaprotsendiliselt taaskasutatav ning oluliselt kergem transportida. Olukorras, kus üle poole ettevõtte toodangust läheb ekspordiks, on purgi kasutamine ainumõeldav,“ ütles ta.  

Purgiõllede tootmiseks on uue tehase tootmisvõimsus umbes 440 hektoliitrit, samas kui varasemalt loodud Vaidas asuv tehas võimaldab toota 160 kuni 190 hl õlut kuus. Ka Vaidas asuv tehas jääb endiselt töösse ning sealseid ruume kasutab ettevõte edaspidi ära aeganõudvate hapuõllede valmistamiseks ja hoiustamiseks.