Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 10.05.2019

VÕILILL ON MAITSEV! Kolm lihtsat ja tervislikku retsepti ilusast, aga tüütust umbrohust 

Toidutare, 19. mai 2020, 10:06
Võilillesiirup.Foto: PantherMedia/Scanpix
Kollased juuksed, rohekas kleidike – võilill on igaühele tuttav kevadine umbrohi, mille kollased tutid samas vägagi silma rõõmustavad. Värskena kõlbab ta veel pattagi panna – ja meil Toidutares on mitmeid hõrke retsepte!

Klikka retseptil: Tomati-mozzarella-salat võilillekastmega 

Tomati-mozzarella-salat võilillekastmega Foto: Daisy Lappard

Võilill on loomult mõru, seetõttu eelista kindlasti noori lehti, mis on vähem kibedad. Kastmes kasuta vaid kvaliteetset esimese pressi oliivõli, mis poleks samas liiga "muruse" maitsega.

Klikka retseptil: Võilillesalat suitsukalaga 

Võilillesalat suitsukalaga Foto: Daisy Lappard

Salati juurde sobib igasugune suitsutatud valge kala, katseta ka näiteks hõbeheigiga.

Klikka retseptil: Võilillesiirup sidrunhappega 

Võilillesiirup.Foto: PantherMedia/Scanpix