Linnuliha retseptid

Lihtsalt valmivad, aga oh kui maitsvad kalkuni-salativrapid maapähklikastmega  

Pille Enden, 10. mai 2019, 09:29
 
Mõnusalt vürtsine, aga kerge  suutäis  valmib üsna kiiresti. Vrapitaskuteks on Rooma salati lehed, aga võib kasutada ka nt krõmpse endiivialehti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
KASTE
0.5 dl Maapähklivõi
3 spl Sojakaste
2 spl Riisiäädikas
1 tl Seesamiõli
1 spl Värskelt pressitud laimimahl
2 spl Vesi
TÄIDIS
1 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 cm jupp Ingver
1 spl Punane karripasta
400 g Hakitud kalkuni hakkliha
1 tk Suur porgand
SERVEERIMISEKS
8 tk Väiksem rooma salati leht
2 tk Rohelsie sibula vars
50 g Soolased maapähklid

Valmistamine

1. Sega kastmeks maapähklivõi, sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli, laimimahl ja kuum vesi. Klopi ühtlaseks.

2. Kuumuta pannil õlis hakitud sibulat, purustatud küüslauku, riivitud ingverit ja karripastat 2-3 minutit segades.

3. Lisa kalkunihakkliha ja prae 5-7 minutit, kuni see on õrnalt pruunistunud. Sega hulka jämeda riiviga riivitud porgand, vala peale kaste ja kuumuta 3-4 minutit. Võta pann pliidilt.

4. Tõsta igale salatilehele u 0,5 dl kalkunisegu, raputa hakitud rohelist sibulat ja pähkleid. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee