Toiduuudised
16. mai 2019, 15:15

Värskest lugemisest kokteilikunsti saladusteni ehk selle nädala toidu-uudised

UURI

Uus kokaraamat «Elu on pidu»

Imelistest fotodest, retseptidest ja ideedest tulvil raamat annab nõu, kuidas korraldada elamusterohke pidu. Raamatu autor Maret Sukles avab oma retseptivaramu, mille inspiratsiooniks on maailmas ringi rännates mekitud toidud. Maailmamaitsete kõrvalt leiab ka traditsioonilisi Eesti roogi, mille retseptid on saadud päranduseks emalt ja ämmalt. Igale retseptile eelneb põhjalik saamislugu, mis viivad lugeja justkui reisile kas mõnda kaugesse riiki või hoopis Mareti lapsepõlve. Autori koostatud kümme põhjalikku menüüd teevad iga koduse peo planeerimise mugavaks ja lihtsaks!

KÜLASTA

Avasta kokteilikunsti saladusi

15.–20. maini toimub «Tallinn Cocktail Week», mille eesmärk on tutvustada erakordseid maitseid, maailmatasemel baarmene ja Eesti tärkavat kokteilibaaride kultuuri. «Tallinn Cocktail Weekil» osalevates baarides ja restodes valmivad erilised joogimenüüd, kus on oma koht nii legendaarsetel maitsetel kui ka trendikatel kooslustel – kihisevatest klassikalistest rüübetest hapude üllatajateni. Kogu kokteilinädala info leiad veebilehelt www.cocktailweek.ee.

PÕNEV

Eesti toidupiirkond 2019

Juba neljandat aastat järjest kuulutatakse välja Eesti toidupiirkond, et tutvustada teatud kandi roogade võlusid ja omapära. Maikuus algas Vana-Võromaa maitsete aasta.

Selle paiga kaubamärk on paljudele tuntud Uma Mekk. See märgistab toiduaineid või toite, mis on kasvanud või pärit Vana-Võromaa piirkonnast. Varem on toidupiirkonna tiitlit kandnud Hiiumaa, Pepsimaa ja Pärnumaa.

Täpsemalt saad selle aasta toidupiirkonna üritustega tutvuda www.eestitoit.ee.