Sametine ja väge täis nõgese-bataadisupp kikerhernestega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 tk Bataat
1 tk Kartul
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Köömned
0.25 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Jahvatatud koriander
0.25 tl Jahvatatud nelk
1.5 l Köögiviljapuljong
0.5 l Nõgeselehed
1 prk Kikerherned (400g)
Valmistamine
1. Prae vürtse kastruli põhjas õlis kuni need hakkavad lõhnama.
2. Koori ja haki sibul, lisa potti ja hauta pehmeks. Lisa purustatud küüslauk ning kooritud ja tükeldatud bataat ning kartul. Kuumuta segades, kuni tükid on pruunistunud, ja lisa siis puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit või kui ained on hästi pehmed.
3. Püreesta supp blenderis või saumikseriga. Tee seda piisavalt kaua, et supp saaks sametine. Kalla nõgeselehtedele kuum vesi, lase 2-3 minutit seista. Kurna ja haki. Lisa supisse koos kikerhernestega. Kuumuta läbi ja timmi maitse soolaga parajaks, serveeri juustupulkade või saiaga.
Kommentaarid (0)