Taimetoidu retseptid

Sametine ja väge täis nõgese-bataadisupp kikerhernestega  

Pille Enden, 9. mai 2019, 12:11
Foto: Jaan Heinmaa
Sametine supp on väge täis - nõges, bataat  ja kikerherned  on kõik väga väärtuslikud komponendid. Erinevad vürtsid annavad leemele mõnusa maitse. Püreeri suppi piisavalt kaua, et see saaks võimalikult kreemine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Bataat
1 tk Kartul
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 tl Köömned
0.25 tl Jahvatatud kaneel
0.25 tl Jahvatatud koriander
0.25 tl Jahvatatud nelk
1.5 l Köögiviljapuljong
0.5 l Nõgeselehed
1 prk Kikerherned (400g)

Valmistamine

1. Prae vürtse kastruli põhjas õlis kuni need hakkavad lõhnama.

2. Koori ja haki sibul, lisa potti ja hauta pehmeks. Lisa purustatud küüslauk ning kooritud ja tükeldatud bataat ning kartul. Kuumuta segades, kuni tükid on pruunistunud,  ja lisa siis puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit või kui ained on hästi pehmed.

3. Püreesta supp blenderis või saumikseriga. Tee seda piisavalt kaua, et supp saaks sametine. Kalla nõgeselehtedele kuum vesi, lase 2-3 minutit seista. Kurna ja haki. Lisa supisse koos kikerhernestega. Kuumuta läbi ja timmi maitse soolaga parajaks, serveeri juustupulkade või saiaga.