EVELIN ILVESE KOKAKOOL: et äreval ajal närve rahustada – juustupannkoogid karulaugupestoga
Juustupannkoogid karulaugupestoga
Pannkookideks:
2 muna
200g riivitud juustu
Peaotäis ribadeks hakitud karulauku
praadimiseks võid, gheed või kookosõli.
Sega munad kahvliga ühtlaseks, lisa juurde juust, lauk ja jahu ning prae pannil väiksed kuldsed koogid. Juust sulab seal jumalikult ilusaks pitsiliseks. Ära üle kõrveta!
Pestoks*:(Retsept: Mari-Liis Ilover)
80 g karulaugu lehti 100 ml oliivõli 50 g riivitud parmesani
50 g India ehk kašu-pähkleid (või kreeka pähklid)
0,25 tl soola
0,25 tl valget pipart
1 tl sidrunimahla
Kõigepealt rösti kuival pannil kergelt pähklid. Mitte pruuniks, aga nii et nad saaks heleda kuldse tooni, siis jääb maitse kreemjas ja pehme, mitte liiga pähkline.
Järgmisena saumikserda üheskoos jahtunud pähklid, pestud ja kuivatatud karulaugulehed ja 3-4 spl oliivõli ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesan, veidike soola-pipart, 1 tl sidrunimahla (saab ka ilma) ja mikserda edasi, lisades samal ajal nirena ülejäänud oliivõli.
Pane igale pannkoogile väike teelusikatäis pestot ja saad imelise hommiku-või õhtusöögi! Pesto säilib klaaspurgis vähemalt nädala või ka kauem, kui talle peale natuke oliiviõli niristad.
Head nautimist!
Kommentaarid (0)