Küpsetis karulaugupestoga.Foto: PantherMedia/Scanpix
Päevaretsept
5. mai 2019, 09:42

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: et äreval ajal närve rahustada – juustupannkoogid karulaugupestoga

Toidutare kolumnist Evelin Ilves rääkis oma sellenädalases kirjatükis ärevatest aegadest Eestis ja kuidas ta oli sunnitud meelerahustuseks loodusesse põgenema. Ja kust ta leidis ohtralt karulauku. See siin on üks imemaitsev katsetus, kus karulauk nii sees kui ka väljas.

Juustupannkoogid karulaugupestoga

Pannkookideks:

2 muna

200g riivitud juustu

Peaotäis ribadeks hakitud karulauku

1-2 sl jahu või 1sl psylliumi (India teelehe seemnekestade jahusaad gluteenivabad koogid. PS! Psylliumi ei soovitata anda väikelastele, kuna veega kokkupuutudes pakseneb - toim).
 

praadimiseks võid, gheed või kookosõli.

Sega munad kahvliga ühtlaseks, lisa juurde juust, lauk ja jahu ning prae pannil väiksed kuldsed koogid. Juust sulab seal jumalikult ilusaks pitsiliseks. Ära üle kõrveta!

Pestoks*:(Retsept: Mari-Liis Ilover)

80 g karulaugu lehti 100 ml oliivõli 50 g riivitud parmesani 

50 g India ehk kašu-pähkleid (või kreeka pähklid)

0,25 tl soola

0,25 tl valget pipart

1 tl sidrunimahla

Kõigepealt rösti kuival pannil kergelt pähklid. Mitte pruuniks, aga nii et nad saaks heleda kuldse tooni, siis jääb maitse kreemjas ja pehme, mitte liiga pähkline.

Järgmisena saumikserda üheskoos jahtunud pähklid, pestud ja kuivatatud karulaugulehed ja 3-4 spl oliivõli ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesan, veidike soola-pipart, 1 tl sidrunimahla (saab ka ilma) ja mikserda edasi, lisades samal ajal nirena ülejäänud oliivõli.

Pane igale pannkoogile väike teelusikatäis pestot ja saad imelise hommiku-või õhtusöögi! Pesto säilib klaaspurgis vähemalt nädala või ka kauem, kui talle peale natuke oliiviõli niristad.

Head nautimist!