Oh, mis mõnusalt vürtsine pastaroog!Foto: Hele-Mai Alamaa
Toiduuudised
4. mai 2019, 18:00

MATKATOIT | Koorene ühepoti-pasta rohke karulauguga

Nüüd ihkavad juba kõik loodusesse! Pärast pikemat rännakut on ühepoti-pasta suurepärane. Pista sekka ka teel kohatud tärganud (ja sulle tuttavad) võrsekesed – toit saab nii ülimaitsev ja vitamiinirikas.

 

Kõhu saavad retseptis antud kogustest täis neli seltsilist.

Paki metsa kaasa:
vett
1 sibul
praadimiseks võid
pool sidrunit
400 ml vahukoort
keetmata makarone neljale
peotäis parmesanilaaste
soola-pipart
soovi korral pundike sparglit ja
tšillikaun
Metsas korja juurde:
punt karulauku
söödavaid pisikesi umbrohulehekesi

Valmista pasta't nii:

1. Koori ja haki sibul ning klaasista see rahulikul tulel rohkes võis.

2. Kui sul on kaasas ka sparglipunt, siis nüüd on õige aeg jämedamad sparglivarred pannile visata. Õrnad tipud las jäävad kõige lõpuks.

3. Sega hulka pool hakitud karulaugust. Võid vabalt veel ka kraavipervelt leitud väikeseid naadikesi, nõgeseid ja jänesekapsaid juurde surada. Närtsita roheline, maitsesta soola ja sidrunimahlaga.

4. Kalla vahukoor pannile ja saada sekka ka keetmata makaronid. Lisa vett niipalju, et makaronid oleks parajalt kaetud. Lase rahulikult podiseda, kuni makaronid on valmis.

5. Vahetult enne tulelt võtmist heida potti ülejäänud karulauk ja sparglitipud. Timmi maitseid peeneks hakitud tšilli, soola-pipra ja sidrunimahlaga.

6. Enne söömist puista pasta üle parmesanilaastudega. See on unustamatu roog – lihtne ja vitamiinidest punnis. Head isu!

 

NAUDI VÄRSKET!
Korja puhtast metsast ande ka koju kaasa. Väikesed naadid, karulauk, nurmenukulehed, nõgesed ja jänesekapsad on suurepärased pesto, pasta, maitsevõi, supi ja kotleti sees, aga ka toorena salatis ja võileiva vahel.

Võta metsakarbis kõik vajalik kaasa. Rohelist saad metsas juurde korjata. Foto: Hele-Mai Alamaa

METSAKARP TÖÖTAB NII!
Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. See tuleb täiesti mõistliku suuruse ja raskusega ning kaasas pole midagi üleliigset. Karbikaant saad kasutada lõikelauana ja karpi ennast hiljem prügikastina.

METSAS LÄHEB VAJA:
• nuga
• panni
• lõkke süütamise vahendeid või priimust
• igale inimesele lusikat/kahvlit ja kausikest