Peagi algab põdrakanepi hooaeg. See on supertoit alates juurest kuni õiteni, võrseid võib niisama krõmputada, lehtedest tehakse aga ivan-tšaid, mis on parem kui tavaline must tee
Mu kadunud ema tundis putkeid hästi, sest oli sõja-aja laps.Noored nõgeselehed on ka magsa, kui nad rulli keerata ja sõrmede vahel mahlakaks mudida. Aga võilille ei suutnud ta toiduks pidada.
igal kevadel lähen õhevile taimetoidujuttudest, võtan koeraga jalutama minnes käärid ja kilekoti kaasa, korjan mõned nõgesed ja naadid, aga ikka teen süüa kartuli ja lihaga, need rohelised lehed on ikka lisandiks põhiroale. Omlett naadiga, nõgesesupp suitsulihaga , hapuoblikahautis kaalikatega jne.
on üksteisele väga sarnased. Kui täpselt ei tea, milline on söödav ja milline mürgine, on targem nad korjamata jätta. Selles valdkonnas pole katse/eksituse meetod parim.
Tahtsin ka öelda, et sarikatel on raske vahet teha. karuputk on küll ohtlik, aga mürk- ja surmaputk surmavad. Isegi naati ei maksaks ummisjalu korjama tormata.
KOMMENTAARID (15)