Küpsetamata magustoidud

PÄEVA RABARBERIRETSEPT | Pudingute kuninganna ehk Queen of Puddings 

Pille Enden, 3. mai 2019, 08:19
Pudingute kuninganna. Jaan Heinmaa
Inglise klassikalist magustoitu, mida tavaliselt valmistatakse vaarikamoosiga, võiks eestipäraselt ja eriti nüüd kevadel valmistada rabarberiga. Magusat beseed ja keedukreemi täiendab hapu rabarber suurepäraselt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
6 dl Piim
25 g Või
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
0.75 dl Suhkur
3 tk Munakollane
3 viilu Tahke sai
RABARBERIMOOS
200 g Rabarber
2 spl Suhkur
BESEE
2 dl Suhkur
3 tk Munavalge

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri vorm võiga.

2. Kuumuta kastrulis piim peaaegu keemiseni, lisa või, sidrunikoor ja 0,75 dl suhkrut. Sega kuni suhkur on sulanud. Klopi munakollased lahti. Nirista kuum piim vähehaaval munakollastele, samal ajal kloppides.

3. Peenesta tahke sai kombainis või lõika kuubikuteks. Raputa sai vormi ja vala peale kaste, lase 15 minutit seista, et kaste imbuks sisse.

4. Pane vorm suuremasse ahjuvormi. Täida see poole kõrguseni kuuma veega. Küpseta 25-30 minutit, kuni kaste on hüübinud. Võta ahjust ja lase jahtuda.

5. Vahepeal tükelda rabarber, pane koos suhkruga kastrulisse ja keeda kuni rabarber pehmeneb.

6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa supilusikahaaval suhkur samal ajal vahustamist jätkates. Vahusta kuni vaht on tugev, läikiv ja elastne. Pane kondiitrikotti.

7. Tõsta moos ühtlase kihina kreemile. Pigista peale munavaht.

8. Alanda ahju temperatuur 150 kraadile. Küpseta vormi 25-30 minutit, kuni besee on pealt kuldpruun.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee