Veiseliha retseptid

PIDUPÄEVARETSEPT! Veisepada mustade ploomide ja punase veiniga on parim pühadelõuna 

Tiina Lebane, 1. mai 2019, 12:36
Foto: Jaan Heinmaa
Madalal kuumusel üpris pikalt haudunud veiseliha jõuab võtta ligi kõikide koostisainete maitsed ja tulemuseks on väga maitseküllane, ehk isegi veidi pidulikum roog, mis sobib hästi ka pühadelõunaks. Muide, kui asendad vaid kaks koostisosa – veiseliha sealihaga ja mustad ploomid kuivatatud aprikoosidega – ning kõik muu, sealhulgas valmistamisviis, jääb samaks, siis saad samuti maitsva toidu. Vahel on söögitegemine kinni vaid paaris asjas, kas pole!

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi

Koostisosad
800 g Veise abaliha
3 spl Õli
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
6 cm jupp Ingver
200 g Mustad ploomid
1 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Jahvatatud kaneel
2 dl Punane vein
1 dl Puljong

Valmistamine

1. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja pruunista suurel pannil (või haudepoti põhjas) kuumas õlis keskmisel kuumusel. Tõsta pannilt ära.

2. Koori sibulad, küüslaugud ja ingver. Lõika sibulad õhemateks sektoriteks ning küüslaugud ja ingver viiludeks ning pane pannile. Lisa ka ploomid, sool, pipar ja kaneel ning prae, kuni sibulad on läbipaistvad. Tõsta lihatükid pannile tagasi, vala peale vein ja puljong ning lase roal keema tõusta. Siis alanda kuumust ja hauta rooga pisut poikvel kaane all vähemalt 1,5 tundi või kuni liha on väga pehme.

3. Puista roale värskeid ürte ning serveeri koos kuskussi (või keedetud kartulite) ja aurutatud köögiviljadega.