PIDUPÄEVARETSEPT! Veisepada mustade ploomide ja punase veiniga on parim pühadelõuna
Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi
Koostisosad
800 g Veise abaliha
3 spl Õli
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
6 cm jupp Ingver
200 g Mustad ploomid
1 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Jahvatatud kaneel
2 dl Punane vein
1 dl Puljong
Valmistamine
1. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja pruunista suurel pannil (või haudepoti põhjas) kuumas õlis keskmisel kuumusel. Tõsta pannilt ära.
2. Koori sibulad, küüslaugud ja ingver. Lõika sibulad õhemateks sektoriteks ning küüslaugud ja ingver viiludeks ning pane pannile. Lisa ka ploomid, sool, pipar ja kaneel ning prae, kuni sibulad on läbipaistvad. Tõsta lihatükid pannile tagasi, vala peale vein ja puljong ning lase roal keema tõusta. Siis alanda kuumust ja hauta rooga pisut poikvel kaane all vähemalt 1,5 tundi või kuni liha on väga pehme.
3. Puista roale värskeid ürte ning serveeri koos kuskussi (või keedetud kartulite) ja aurutatud köögiviljadega.