Vitamiinirikkast naadist saab teha salatit. Foto: Vida Press
1. mai 2021, 10:30
VITAMIINILAKS UMBROHUST: naat sobib hästi nendesse toitudesse
Varakevadel tõusevad maa seest vitamiinirikkad taimed – üks neist on naat, tüütu koduaia umbrohi. Kuid naati võib panna ka potti ja pannile!
- Kevadel sisaldab naat palju C-vitamiini, karoteeni, mineraalaineid.
- Naat väljutab vett, seda kasutatakse reumaatiliste haiguste ja podagra korral.
- Korja noori naadivõrseid ja tee suppi. Võib keeta riisi või kruupe, maitsestada õlis praetud sibula, küüslaugu, sellerijuurtega ning lõpus lisada hakitud naati.
- Võis või õlis hautatud naadist saab valmistada omletti.
- Noortest lehtedest võib teha salatit koos jänesekapsa, külmpressitud oliiviõli, suhru ja soolaga.
- Hariliku naadi lehed on pisut vürtsikad, nende maitset võib tasakaalustada pipraga.
- Kõhunäärme- ja sapipõletiku korral tuleb naadiga olla ettevaatlik.
Allikad: Karin Luke ”Korilase aastaring”, Mercedes Merimaa “Minu tee taimede väeni”
Kommentaarid (0)