Toiduuudised

VITAMIINILAKS UMBROHUST: naat sobib hästi nendesse toitudesse  

Toimetas Sirje Maasikamäe, 1. mai 2021 10:30
Vitamiinirikkast naadist saab teha salatit. Foto: Vida Press
Varakevadel tõusevad maa seest vitamiinirikkad taimed – üks neist on naat, tüütu koduaia umbrohi. Kuid naati võib panna ka potti ja pannile!
  • Kevadel sisaldab naat palju C-vitamiini, karoteeni, mineraalaineid.
  • Naat väljutab vett, seda kasutatakse reumaatiliste haiguste ja podagra korral.
  • Korja noori naadivõrseid ja tee suppi. Võib keeta riisi  või kruupe, maitsestada õlis praetud sibula, küüslaugu, sellerijuurtega ning lõpus lisada hakitud naati.
  • Võis või õlis hautatud naadist saab valmistada omletti.
  • Noortest lehtedest võib teha salatit koos jänesekapsa, külmpressitud oliiviõli, suhru ja soolaga.
  • Hariliku naadi lehed on pisut vürtsikad, nende maitset võib tasakaalustada pipraga.
  • Kõhunäärme- ja sapipõletiku korral tuleb naadiga olla ettevaatlik.

Allikad: Karin Luke ”Korilase aastaring”, Mercedes Merimaa “Minu tee taimede väeni”

Samal teemal

10.06.2021
PUHASTA KEHA MÜRKIDEST! 5 sammu, kuidas vabaneda tõhusalt jääkainetest
04.06.2021
PALJU HÄID BAKTEREID! 7 põhjust, miks keefir on asendamatu jook
20.05.2021
HIINA MEDITSIIN SOOVITAB: kui su keha vajab puhastust, sobivad need taimed ja toidud
21.04.2021
IKKA VÄSINUD JA TUJU HALB? Lisa iga päev toitudesse neid virgutajaid-turgutajaid!