šokolaadiprääniku-banaanikookFoto: Priit Grepp
Toiduuudised
1. mai 2019, 08:48

Tee mai alguse puhul pöörane šokolaadiprääniku-banaanikook (5)

Kevad on tõesti käes ja mai esimene suurim püha samuti. Miks mitte tähistada seda millegi mõnusaga, mis valmib kiirelt ja viib kõigil sööjatel keele alla. 

10 tk
Valmistusaeg 20 minutit + üleöö külmkapis

500 g šokolaadimaitselisi präänikuid
500 g hapukoort
2 dl tuhksuhkrut
3 banaani
pealepuistamiseks riivitud šokolaadi või kakaopulbrit

Lõika präänikud põigiti pooleks, koori banaanid ja lõika u 5 mm viiludeks. Sega hapukoor tuhksuhkruga. Kata 22 cm lahtikäiv koogivorm või lameda põhjaga kauss toidukilega. Kasta präänikud mõneks hetkeks hapukooresse ja tõsta siis koos hapukoorega kaussi, nii et põhi oleks kaetud. Lao peale banaanid. Siis jälle präänikud koos hapukoorega ja banaanid – niikaua, kuni neid jätkub. Viimaseks kihiks jäta präänikud. Kui hapukoort jääb üle, tõsta ka see vormi. Kata vorm toidukilega ja pane ööseks külmkappi. Järgmisel päeval kummuta kook vormist alusele ja eemalda kile. Kata pealt riivitud šokolaadi või kakaopulbriga.