Riisipada kookose ja rohelisega, mis sobib veganile! (4)
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
4 dl (Punane) riis
100 g Roheline sibul
2 spl Kookosõli
1 tl Jahvatatud kurkum
1 tl Purustatud must pipar
1 purk Kreemjas kookospiim (400 ml)
Soovi korral safran
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
100 g Lehtkapsas või spinatilehed (või muu roheline)
1 dl Kookoslaastud
1 spl (Mustad) seesamiseemned
1 tk Laim
Valmistamine
1. Loputa riisi sõelal, kuni vesi jääb puhtaks, jäta sõelale nõrguma.
2. Haki sibulavarred, tõsta natuke kaunistamiseks kõrvale. Sulata poti põhjas kookosõli ning prae selles madalal kuumusel sibulahaket koos kurkumi ja pipraga mõned minutid.
3. Lisa riis, kookospiim, safran (kui kasutad) ning sool ja pipar. Täida kookospiimapurk veega ja vala seegi potti. Sega hoolikalt, et riis ei jääks tükki ning lase kaane all keskmisel kuumusel keema tõusta. Siis alanda kuumust ja hauta 15–25 minutit (valget riisi vähem, punast kauem), kuni riis on parajalt pehme.
4. Vahepeal rebi lehtkapsa- või spinatilehed tükikesteks. Rösti kookoslaastusid ja seesamiseemneid kuival pannil, kuni need muutuvad aromaatseks (umbes 5 minutit). Riivi laimi koor ja lõika vili sektoriteks.
5. Kui riis on peaaegu pehme (15–25 min järel), siis tõsta lehetükid riisile, kata kaanega ja lase rohelisel kuumas aurus 7–8 minutit pehmeneda. Seejärel lisa riivitud laimikoor ja sega potitäis õrnalt läbi. Kui vaja, lisa veel soola ja pipart.
6. Serveerides tõsta portsjonile hakitud rohelist sibulat, röstitud kookoselaastusid ja seesamiseemneid ning pigista värsket laimimahla peale.
Kommentaarid