KollaažFoto: 10x Jaan Heinmaa, Daisy Lappard, Angeelika Kang, Toidutare, Kristel Vokk, Eva Palu, Kerli Uusen, Siim Vahur
Toiduuudised
1. mai 2023, 14:59

RABARBER PALUB KOOKI TEHA! Toidutare lihtsamad, maitsvamad ja menukamad rabarberikoogid

Mai sirutas rabarberi mullast välja ning vähemalt meie toimetus nautis juba esimest rabarberikooki! Ega me kadedad pole, jagame retsepte teiega ka! 

Klikka retseptil: Imehea rabarberikook 

Imehea rabarberikook Foto: Jaan Heinmaa

Üks mahlane ja maitsev rabarberikook kevadeks! Kui koogist isu täis, võid rabarbereid ka sügavkülma panna, et muul ajal maiusega kevadetunnet tekitada.

Klikka retseptil: Mahlane rabarberikook 

Mahlane rabarberikook Foto: Daisy Lappard

Rabarber on hea noorelt. Kui sellest isu täis, asenda see õunte või ploomidega näiteks. Kogus 8 lõiku.

Klikka retseptil: Rabarberikook hapukoorega 

Rabarberikook hapukoorega Foto: Angeelika Kang

Väga mureda põhja ja mahlase täidisega kook maitseb hästi nii leigelt kui ka täiesti jahtunult. Hapukoore asemel võid kasutada ka vahukoort. 

Klikka retseptil: Lihtne rabarberikook II 

Lihtne rabarberikook II Foto: Toidutare

Õhukese krõbeda pirukapõhjaga hõlpsalt valmiv kevadekuulutaja, kus osa rabarberist võib asendada ka maasikatega.

Klikka retseptil: Rabarberikook ricotta'ga 

Rabarberikook ricotta'ga Foto: Kristel Vokk

Krõbedapõhjalises rabarberikoogis annavad tooni mõnusalt hapud rabarberid ja kreemine, kuid kerge vanillikreemikiht, mida täiustab omakorda õhuline beseekiht.

Klikka retseptil: Rabarberikook hapukoore-munatäidisega 

Rabarberikook hapukoore-munatäidisega Foto: Kerli Uusen

Koogi võib valmistada ka rabarberimoosiga. Siis panna tainale esmalt rabarberimoos, sellele valada vahustatud munade ja hapukoore segu.  

Klikka retseptil: Lihtne ja kodune rabarberikook 

Lihtne ja kodune rabarberikook. Foto: Eva Palu

See lihtsasti valmiv kodune ja maitsev kook kuulub minu ema "põhirepertuaari". Maitseb parim ahjusoojalt klaasi külma piimaga. Alljärgnevad kogused on 24 × 24 cm vormile, kui soovid tervet ahjuplaaditäit, tee topeltkogus.

Klikka retseptil: Ülilihtne rabarberikook 

Ülilihtne rabarberikook Foto: Siim Vahur

Kindlasti on paljudel probleeme, mida teha rabarberiga. Kui oma ja naabrite lapsed olid väikesed, siis lausa nõuti seda kooki ja ükski sünnipäev ei saanud ka ilma selleta läbi.

Klikka retseptil: Karamelline pähkli-rabarberikook 

Karamelline pähkli-rabarberikook Foto: Jaan Heinmaa

Seda mahlast täisterakaerajahuga rabarberikooki serveeri ahjusoojalt magustoiduna või jahtunult koogina ruutudeks lõigatult. Õhukindlalt karpi pakituna säilib kook mahlase ja maitsvana neli-viis päeva.

Klikka retseptil: Tagurpidikook rabarberiga 

Tagurpidikook rabarberiga Foto: Jaan Heinmaa

See rabarberikook valmistatakse samamoodi nagu prantslastest õdede Tatinide kuulus ümberpööratud õunakook tarte Tatin. Kõige mugavam on seda kooki valmistada spetsiaalses vormis, mis sobib nii pliidil kuumutamiseks kui ka ahjus küpsetamiseks. Kui sul sellist vormi pole, kasuta tavalist panni ja keraamilist koogivormi. Serveeri kooki pisut jahtunult koos vanillijäätise või -kastmega.