Täidisega pannitaskud
Koostisosad
TAINAS
1 tl Mesi
3 tl Kuivpärm
2 dl Käesoe vesi
4 dl Täisteraspelta- või täisteranisujahu (pluss 1,5 dl)
3.5 dl Nisujahu (pluss rullimiseks)
2.5 dl Sool
1 spl Oliiviõli
200 g Maitsestamata Kreeka jogurt
TÄIDIS
1 purk Punane või roheline pesto (130g)
200 g Riivitud Kadaka juust
1 purk Salvesti porgandiga kõrvitsasalat (umbes 400g)
Õli praadimiseks
Valmistamine
8 suurt taskut
1. Taina tegemiseks sega suures kausis mesi ja pärm sooja veega, lisa 4 dl täisterajahu ja lase 15 minutit seista. Vahepeal sega eraldi kausis kokku ülejäänud täistera- ja nisujahu ning sool. Samuti vispelda kokku oliiviõli ja jogurt.
2. Sega jahusegu ja jogurt vaheldumisi eeltaina hulka. Sõtku tainast kausis või tööpinnal 4–5 minutit, kuni see on ühtlane, nõtke ja läikiv. Määri tainakausi siseküljed õliga, tõsta tainapall kaussi ja pane kaetult sooja kohta kerkima. Varu kerkimiseks vähemalt tund aega või rohkemgi, sest mida kauem tainas kerkib, seda parema maitsega see on.
3. Kui kasutad retseptis antud täidiseaineid, siis nõruta salat ja pane kõik ained tööpinnale valmis. Jaga kerkinud tainas kaheksaks osaks. Puista tööpinnale jahu ja rulli selles üks tainaosa umbes desserttaldriku suuruseks (20 cm) õhukeseks kettaks. Määri kettale – jättes serva umbes 1,5 cm ulatuses vabaks – teelusikatäis pestot, puista peale juustu ja kõrvitsa-porgandisalatit.
4. Tõsta üks pool teisele, nii et moodustub poolkuu. Suru servad sõrmedega kinni ja rulli siis tasku paksemast kohast alates lapikumaks. Tee seda ettevaatlikult, et täidis õhukest tainast katki ei teeks. Samuti jälgi, et servad lahti ei tuleks ja rulli need veelkord üle.
5. Prae kõik taskud pannil kuumas õlis ükshaaval mõlemalt poolt kuldseks (3–4 minutit poole kohta) ja söö soojalt.
Kommentaarid (0)