Paki kodus kõik koostisosad mugavalt ühte karpi.Foto: Hele-Mai Alamaa
Toiduuudised
27. aprill 2019, 07:10

Hele-Mai Alamaa metsaköök: Matkaselli hommikupuder

Küll on mõnus metsahommikul putru süüa. Mõnel päeval sobib lihtne kaerapuder, teisel hoopis põnevam maitsekombinatsioon. Variatsioone jagub, aga hapu kodumaine ploom ja magus banaan kuskilt kaugelt koos krõmpsu mandli ja särtsaka ingveriga ... see liit on täiuslik!

 

Paki metsa kaasa:
pudel vett
4 dl jämedaid kaerahelbeid
tükike ingverit
näpuotsaga soola-suhkrut
4–6 haput ploomi
2 banaani
peotäis mandleid
soovi korral vedelat mett ja võid

Paki kodus kõik koostisosad mugavalt ühte karpi. Foto: Hele-Mai Alamaa

Valmista putru nii:

1. Pane potti kaks korda nii palju vett, kui on helbeid, ja aja vesi keema.

2. Lisa kaerahelbed ja keeda neid paar minutit.

3. Koori ja haki ingver peenikeseks-peenikeseks ning lisa potti. Maitsesta helbeid soola-suhkruga, tükelda potti ploomid ja banaanid ning lisa sekka ka mandlid. Sega kõik kokku.

4. Jäta puder kaane alla 15 minutiks tõmbama. Sel ajal pese hambad ja tõmba kopsudesse värsket mere- või metsaõhku.

5. Enne sööma asumist võid pudru peale niristada mett ja rammususe mõttes lisada ka võisilma. Toeta selg vastu päikesesooja kivi ja tea, et alati ei pea sõnadega rääkima.

METSAKARP TÖÖTAB NII!
Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. See tuleb täiesti mõistliku suuruse ja raskusega ning kaasas pole midagi üleliigset. Karbikaant saad kasutada lõikelauana ja karpi ennast hiljem prügikastina.

METSAS LÄHEB KINDLASTI VAJA:
nuga
kastrulit
lõkke süütamise vahendeid või priimust
paari kahvlit või lusikat