Toiduuudised

Kokk-kalamees: paadiga järvel on põnevam kui köögis kalaga mässata  

Kersti Eero, 27. aprill 2019 00:01
TERVISLIK: Praetud koha köögiviljadega.  Foto: Marelle Lehter

„Kui esimese kala kätte saad, siis tahaks juba suuremat saada. Või kui oled haugi kätte saanud, siis mõtled, et koha kuluks ka ära,“ tõdeb kohviku Komeet peakokk Marelle Lehter, et vahel on tulnud isegi telefoniga valgust näidata, et õhtul paadiga randuda näeks. Sel nädalavahetusel on aga kokal kindel plaan kalalemineku asemel korilusega tegelda, sest karulauk on paljude kalaroogade kõrvale kui loodud.  

„Koha muidugi!“ teatab Marelle Lehter sekunditki mõtlemata küsimuse peale, mis on tema lemmikkala. „Õrna lihaga koha on ikkagi delikatess. Aga koha on kaval kala. Kui koha saad kätte, siis on pidu, ja kui saad poolteise- või kahekilose koha, siis on suur pidu.“ 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

28.04.2019
KALAPÄEVAD LÕID REKORDI! Kas sina leidsid oma kaluri? (retsepte leiad siit!)
12.01.2019
KATSE | Kui palju sügavkülmutatud kala sulatamisel kaalus kaotab?
12.01.2019
Kalakolmapäev: mida teha valgest kalast?