TERVISLIK: Praetud koha köögiviljadega.  Foto: Marelle Lehter
Toiduuudised
27. aprill 2019, 00:01

Kokk-kalamees: paadiga järvel on põnevam kui köögis kalaga mässata

„Kui esimese kala kätte saad, siis tahaks juba suuremat saada. Või kui oled haugi kätte saanud, siis mõtled, et koha kuluks ka ära,“ tõdeb kohviku Komeet peakokk Marelle Lehter, et vahel on tulnud isegi telefoniga valgust näidata, et õhtul paadiga randuda näeks. Sel nädalavahetusel on aga kokal kindel plaan kalalemineku asemel korilusega tegelda, sest karulauk on paljude kalaroogade kõrvale kui loodud.  

„Kui esimese kala kätte saad, siis tahaks juba suuremat saada. Või kui oled haugi kätte saanud, siis mõtled, et koha kuluks ka ära,“ tõdeb kohviku Komeet peakokk Marelle Lehter, et vahel on tulnud isegi telefoniga valgust näidata, et õhtul paadiga randuda näeks. Sel nädalavahetusel on aga kokal kindel plaan kalalemineku asemel korilusega tegelda, sest karulauk on paljude kalaroogade kõrvale kui loodud.  

„Koha muidugi!“ teatab Marelle Lehter sekunditki mõtlemata küsimuse peale, mis on tema lemmikkala. „Õrna lihaga koha on ikkagi delikatess. Aga koha on kaval kala. Kui koha saad kätte, siis on pidu, ja kui saad poolteise- või kahekilose koha, siis on suur pidu.“ 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99