Taani kalapada.Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
26. aprill 2019, 07:41

Taani kalapada valmib kiiresti ja meeldib kogu perele

Siin on nii punast kui ka valget kala, viimasena võid kasutada kasvõi räimefileesid. Kala tükeldades jälgi, et nii seene- kui ka kalatükid oleksid enam-vähem ühesuurused. Lisaks ka köögivilju sisaldav koorene kalapada saab kiiresti valmis ja on koos riisi või kartulipudruga hea õhtusöök kogu perele. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Paprika (kollane või oranž)
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
1 tl Kartulitärklis
2 dl (Aedvilja) puljong
250 g Hapukoor 10%
500 g Lõhefilee
500 g Ahvena- või tursafilee
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel soovi korral
200 g Kirsstomatid
Värsked ürdid
250 g Šampinjonid

Valmistamine

1. Koori sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Poolita seened, eriti suured lõika neljaks sektoriks. Puhasta paprika seemnetest ja haki kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ning prae selles köögivilju ja seeni, kuni esimesed on pehmed ja teised veel mahlakalt krõmpsud. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale kartulitärklist ja sega läbi.

2. Vala pannile puljong ja hapukoor, sega korralikult ning lase kastmel keskmisel kuumusel keema tõusta. Vahepeal lõika mõlemad kalafileed suuremateks tükkideks. Kui kaste on õrnalt keema tõusnud, lisa kalatükid ja küpseta neid kastmes kaane all 5 minutit. Maitsesta sidrunimahla (ja muskaadiga) ning kui vaja, siis lisa veel soola ja pipart.

3. Poolita kirsstomatid ja lisa kastmesse. Ära seda enam keeda, lase tomatitel lihtsalt kuumas pehmemaks haududa.

4. Serveerides puista peale värskeid ürte ja söö koos ahjusooja baguette`i, riisi või kartulipudruga.