Taimetoidu retseptid

Kevadiselt kollane munasupp (3)

Tiina Lebane, 25. aprill 2019, 07:53
Kollane munasupp.Foto: Jaan Heinmaa
Munasupp on nagu iga perenaise unistus: vähe koostisaineid, valmib kiiresti ja lihtsalt, on toitev ja maitseb suurepäraselt. Mida kollasemaid mune kasutad, seda kollasem jääb ka supp. Seesamiseemneõli asemel võid kasutada ka kõrvitsaseemne- või Kreeka pähkli õli. Heamaitseline õli ongi tegelikult supile põhilise maitsenüansi andja.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
7.5 dl Kana- või aedviljapuljong
3 tl Kartulitärklis
1 tl Jahvatatud ingver
0.5 tl Küüslaugupulber
1 tk Kollane paprika
3 tk Muna
1 peotäis Murulauk
0.5 tl Seesamiõli
1 tl Küüslaugupipar
Sool

Valmistamine

1. Vala puljong potti ning vispelda juurde tärklis ja jahvatatud ingver ja küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel ja aeg-ajalt segades, kuni leem hakkab õrnalt keema.

2. Vahepeal haki paprika peeneks ja hauta teises potis vähese õliga pehmeks.

3. Klopi munad lahti.

4. Kui puljong on keema tõusnud, siis keeruta kahvli või vispliga leeme keskele pööris. Sinna vala peene joana ja segades lahtiklopitud muna, millest peaks otsemaid moodustuma peened munaniidid. Tõsta pott tulelt.

5. Sega supi hulka pehmeks haudunud paprikatükid, hakitud murulauk ja seesamiõli ning maitsesta küüslaugupipra ja soolaga. Serveeri kohe.