Prints HarryFoto: SIPA/Scanpix
Toiduuudised
24. aprill 2019, 16:49

JUUST BEEBI SUSSEXILE? Ameeriklased lõid ruuge juustu prints Harry lapse sünni puhuks (1)

Sussexi hertsogipaari laulatusest on möödumas aasta ning nad valmistavad oma esiklapse sünniks. Üks Briti toidukett lõi selle puhul erilise juustu, mille välimus sai innustust peatse papa ruugest peanupust. 

Ameerika hipstertarbijale suunatud peenema toidu poodide kett Whole Foods kavatseb beebi sünni puhul paista Ameerikas poodidesse erilise juustu nimega Royal Addition Cheese, vahendab Food&Wine. Westminster Royal punast cheddari sorti juustu valmistatakse Edela-Inglismaal. Müüma hakatakse seda kohe, kui beebi on ilmavalgust näinud. 

Royal Addition Cheese Foto: Whole Foods

Tootja teate kohaselt on juustul "iseloomulik meeldiv krehvtine maitse ja kreemjas tekstuur, milles aimndub kõrbenud karamelli ja veidi magus-pähkeljat järelmaiku. Kõik see kokku annab maailmaklassi maitse, et olla väärt kroonitud peade tähelepanu."

Juustu punakas toon timmiti välja spetsiaalset prints Harry jooksetuti järgi, kasutades selleks troopiliste puuviljade mahla. Cheddar valiti juustusordiks, kuna see on populaarne mõlemal pool Atlandi ookeani - on ju brints teadagi britt ja tema kaasa Meghan Markle California kasvandik. 

Hinnanguliselt hakkab juust maksma eurodesse ümberarvestatult umbes 17 eurot kilo.