BLOGI | Mandli-croissant'id pidupäeva hommikuks
Antud kogusest valmib 10 crossaint'i
- 500 g lehttainast
- 150 g mandlimartsipani
- natuke võid
- kaunistuseks mandlilaaste ja tuhksuhkrut
Kui plaanid hommikul küpsetada, pane lehttainas eelmisel õhtul tavalisse külmkappi rahulikult sulama. Hommikul võta lehttainas pakist ja voldi lahti, aga ära õhemaks rulli. Määri tainale õhuke kiht võid. Lõika tainaplaat kümneks võrdhaarseks kolmnurgaks ning jaga martsipan iga tüki laiemasse otsa, jättes servad vabaks.
Rulli kolmnurgad laiemast otsast tihedalt kokku ning pane ahjuplaadile, kinnituskoht allpool. Kui täidist kusagilt välja paistab, ürita see koht kinni mätsida, et martsipan saiakestest ahjus välja ei voolaks.
Puista peale mandlilaastud ning küpseta saiakesi 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni nad on pealt kuldsed. Kuumadele saiadele raputa peale ohtralt tuhksuhkrut.
Loe siit, kuidas valmistada forelli-porru croissant'e.
Kommentaarid (0)