Foto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
24. aprill 2019, 08:21

TÕHUS PÄEVAPRAAD! Hõrk ja mugavalt valmiv kartulitel küpsenud lambapraad

Lambapraad on lihavõttelaual traditsiooniline liharoog. Lambaliha on mugav küpsetada samas vormis koos kartulitega.  Kui liha on väga rasvane, siis küpseta seda esmalt 20-30 minutit eraldi vormis, et rasv jõuaks sulada, ja tõsta siis kartulitele. Muidu jäävad kartulid liiga rasvaseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 40 minutit + 2-3 tundi marinaadis

Koostisosad
1 kg Lambapraad
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Hakitud rosmariin
2 tl Tüümianilhet
3 spl Oliiviõli
1 kg Kartulid
2 tk Sibul
2.5 dl Kanapuljong
25 g Või

Valmistamine

1. Sega hakitud küüslauk, rosmariin, tüümian ja 1 sl õli, maitsesta soola ja pipraga. Hõõru lambatükid sellega kokku. Lase maitsestuda  3-4 tundi, aga parem kui üleöö.

2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Loputa külma veega ja nõruta. Sega kartuliviilud kausis 2 sl õli, soola ja pipraga. Pane ahjuvormi. Raputa peale hakitud sibul. Kuumuta puljong ja või kastrulis, kalla kartulitele ja pane peale lihatükid.

3. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 1 tund. Võta foolium ära ja küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja tõsta lauale.