Lambaliha retseptid

TÕHUS PÄEVAPRAAD! Hõrk ja mugavalt valmiv kartulitel küpsenud lambapraad 

Pille Enden, 24. aprill 2019, 08:21
Foto: Jaan Heinmaa
Lambapraad on lihavõttelaual traditsiooniline liharoog. Lambaliha on mugav küpsetada samas vormis koos kartulitega.  Kui liha on väga rasvane, siis küpseta seda esmalt 20-30 minutit eraldi vormis, et rasv jõuaks sulada, ja tõsta siis kartulitele. Muidu jäävad kartulid liiga rasvaseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 40 minutit + 2-3 tundi marinaadis

Koostisosad
1 kg Lambapraad
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Hakitud rosmariin
2 tl Tüümianilhet
3 spl Oliiviõli
1 kg Kartulid
2 tk Sibul
2.5 dl Kanapuljong
25 g Või

Valmistamine

1. Sega hakitud küüslauk, rosmariin, tüümian ja 1 sl õli, maitsesta soola ja pipraga. Hõõru lambatükid sellega kokku. Lase maitsestuda  3-4 tundi, aga parem kui üleöö.

2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Loputa külma veega ja nõruta. Sega kartuliviilud kausis 2 sl õli, soola ja pipraga. Pane ahjuvormi. Raputa peale hakitud sibul. Kuumuta puljong ja või kastrulis, kalla kartulitele ja pane peale lihatükid.

3. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 1 tund. Võta foolium ära ja küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja tõsta lauale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee