TÕHUS PÄEVAPRAAD! Hõrk ja mugavalt valmiv kartulitel küpsenud lambapraad
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 40 minutit + 2-3 tundi marinaadis
Koostisosad
1 kg Lambapraad
4 tk Küüslauguküüs
1 spl Hakitud rosmariin
2 tl Tüümianilhet
3 spl Oliiviõli
1 kg Kartulid
2 tk Sibul
2.5 dl Kanapuljong
25 g Või
Valmistamine
1. Sega hakitud küüslauk, rosmariin, tüümian ja 1 sl õli, maitsesta soola ja pipraga. Hõõru lambatükid sellega kokku. Lase maitsestuda 3-4 tundi, aga parem kui üleöö.
2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori kartulid ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Loputa külma veega ja nõruta. Sega kartuliviilud kausis 2 sl õli, soola ja pipraga. Pane ahjuvormi. Raputa peale hakitud sibul. Kuumuta puljong ja või kastrulis, kalla kartulitele ja pane peale lihatükid.
3. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 1 tund. Võta foolium ära ja küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja tõsta lauale.
Kommentaarid (0)