Video: Martin Ahven
Toiduvideod
28. aprill 2019, 11:18

VIDEO | KANA GRILLIKOOL! Ära kõrveta ega kuivata oma kana ära – 4 hädavajalikku nippi!

Järjest rohkem eestimaalasi leiab suvisel grillhooajal punase liha kõrval üles linnutooted, olgu siis kintsud, filee või koivakesed. Paraku aga ei oska kõik tiivuliste head maitset grilli tuleproovis alles hoida. 

Toidutare käis Talleggi tehases luuramas, kuidas suvehooajaks valimistumine särab-keeb. 

HKScan Estonia tootearendusjuht Sille Villem edastas ka neli rusikareeglit kanatoodete grillimisel.

1. Hoia temperatuur vaos. Lahtine leek ja kana ei käi kokku - muidu kõrbeb liha pealt ära ja seest jääb tooreks. Kana aga ei tohi iial seest tooreks jääda. Kätt peab suutma hoida viis sekundit grilli kohal - siis on õige aeg asuda küpsetama.

2. Kui grillid suuremale seltskonnale, kus on lapsi ja teisi ülinäljaseid, alusta kiiresti valmivate toodetega, nagu näiteks kanafileest valmistatud ja õhemaks taotud pihvidega. 

3. Kaasaegseid grilltooteid pole vaja peale pakist võtmist ilmtingimata marinaadist puhastada, ehkki jälgi, et grillile satuks võimalikult puhas liha. Liigne marinaad hakkab sütel põlema. Kui aga tegu on suhkruse marinaadiga, ole ärapühkimisega ettevaatlik - seal peabki marinaad muutuma liha ümber glasuuriks.

Mitte mingil juhul aga ei tohi juba küpsevale lihale kallata pakki allesjäänud marinaadi otsa - sellega saavutad vaid hulka tossu ja kärssavad söed. 

4. Hea ja mahlane kana ei ole ilmtingimata filee. Parim kanagrill on ikka lihatükis, kus nahk kaitseb liigse kuivuse eest ja annab maitset ning kont on osaliselt sees. Luuüdi on liha maitse seisukohalt väga oluline! Kanakintsutükid on põhjusega kokkade lemmikud. Nn tumedamal lihal on enam maitset kui valgel!