Müslikorvikesed Kreeka jogurti ja puuviljadega Foto: Jaan Heinmaa
Päevaretsept
23. aprill 2019, 08:25

Müslikorvikesed Kreeka jogurti ja puuviljadega

Müslikorvikesed sobivad nii magustoiduks kui hommikueineks. Korvike ise on üsna magus, niiet hommikueineks pole ehk magustajat lisada vajagi. Magustoiduna serveerides võib peale niristada mett või agaavisiirupit. Pane täidis korvikestesse vahetult enne serveerimist, muidu muutuvad need pehmeks.

Koostisosad
MÜSLIKORVIKESED
0.5 dl Vedel mesi
0.5 dl Kookosõli
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Vanillsuhkur
Näpuotsaga soola
7 dl Müsli
1 spl Kookoshelbed
2 tl Chia seemned
Või või õli vormide määrimiseks
TÄIDIS
2 dl Kreeka jogurt
2 tk Kiivi
100 g Maasikad
Soovi korral vedel mesi

Valmistamine

8-10 tk

1. Kuumuta ahi 150 kraadi. Määri 8 minitartaletivormi või või õliga. Sega mesi, vedeldatud kookosõli, kaneel, vanillisuhkur ja sool.

2. Peenesta müsli kombainis või nt kohviveskis. Müslit ei pea jahvatama päris peeneks pudiks, tükid võivad sisse jääda. Sega eraldi kausis müsli, kookoshelbed ja chia seemned. Lisa meesegu, sega hästi läbi ja jäta 15 minutiks seisma. Suru vormide põhja ja äärtesse.

3. Küpseta 20-25 minutit kuni korvikesed on pruunistunud ja krõbedad. Võta ahjust ja lase jahtuda. Vahetult enne serveerimist tõsta sisse jogurt ja pane peale puuviljad. Kuivas ja õhukindlas nõus hoituna säilivad korvikesed krõbedana kuni 1 nädal.