Foto: Pixabay
Toiduuudised
22. aprill 2019, 13:49

UURING: veidi alkoholi aitab võõrkeeles sujuvamalt rääkida

Võõrkeeles rääkimine võib olla oskajatele sama lihtne kui pelk keelekastmine. Ajakirja Journal of Psychopharmacology uuringust selgub, et kerge alkoholijoove muudab võõrkeeles vestlemise soravamaks, teatab Boston25News.

Uuringut läbi viinud teadlased jagasid saksa keelt kõnelevad tudengid kahte rühma. Ühe grupi liikmed jõid vett, samas kui teine rühm jõi vastavalt kehakaalule mõõdetud koguses alkoholi sisaldavat jooki. Seejärel pidid tudengid vestlema kaks minutit hollandi keelt rääkiva intervjueerijaga.

Tudengid, kes olid tarvitanud veidi alkoholi, said võõrkeeles vestlemise testis kõrgemad tulemused. Uuring näitas, et nad pidasid sujuvamat vestlust ning neil oli parem hääldus. Olulist rolli mängis ka alkoholi rahustav toime, mis aitas katses osalejatel suulise eneseväljenduse puhul närvilisust vähendada.

Siiski aitas alkohol vaid väikeses koguses – üle piiri minek pööras positiivse mõju täielikult ringi. See kahjustas tunnetuslikku funktsioneerimist ning muutis kõne aeglasemaks ning segaseks. Seega – joogiga ei tohi liialdada!